Schepen Marleen Verdonck: ‘We willen u danken voor de heel positieve en constructieve manier van samenwerken’

Gemeentepersoneel geniet van stijlvolle nieuwjaarreceptie

In feestzaal Agathea Landskouter, vond op donderdag 2 januari 2020 de nieuwjaarreceptie voor het gemeentepersoneel van Oosterzele plaats. De nieuwjaarreceptie is elk jaar opnieuw een mooie attentie van de gemeente Oosterzele naar haar personeel toe. Het personeel genoot in feestzaal Agathea van de warme ontvangst en de stijlvolle receptie. Het project bulkt van de goede bedoelingen. Opvallend, dit jaar geen personeelsleden die met pensioen gingen. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle)
Veel waardering voor het initiatief van het gemeentebestuur en het OCMW – bestuur. Ze kregen een ruime respons. Ook de lokale pers werd uitgenodigd, stilaan behorend tot het ‘huismeubilair’. Tijdens de nieuwjaarsreceptie volgden speeches van schepen Marleen Verdonck en algemeen directeur Borchert Beliën. Burgemeester Johan Van Durme had er graag bij geweest, maar geraakte wegens een vertraagde vlucht niet in Agathea Landskouter. Schepen Els De Turck moest ook al verstek geven wegens ziekte.
Schepen Marleen Verdonck: ‘Moge 2020 een jaar zijn waarin u als werkgever van de gemeente Oosterzele mag genieten van een veilige, duurzame en aangename werkomgeving, dat is waar we samen voor gaan. In de actieplannen en acties die we met jullie hebben uitgewerkt, willen we zorgen voor de fietser en de voetganger, het trage wegennet waarderen en de veiligheid van de schoolomgevingen verhogen. We willen ons samen inzetten voor de opmaak en uitvoering van het klimaatplan, open ruimtes veilig stellen, investeren in de kwaliteit van water waarvoor we ons rioleringsstelsel verder zullen aanpassen. We willen met jullie ook zorg dragen voor elke medeburger en iedereen aan boord houden door de burger nog beter van dienst te zijn waarvoor we onder andere onze dienstverlening verder willen optimaliseren en digitaliseren. Het vrijetijdsaanbod verder zinvol invullen. Een bloeiend verenigingsleven blijven steunen. Samen kunnen we dit verwezenlijken door onze gemeente financieel gezond te houden. Ik wil als schepen van personeel u allen danken voor de heel positieve en constructieve manier van samenwerken’, speechte schepen Verdonck. ‘De opstelling van de actieplannen en acties zijn er met jullie inbreng gekomen en zullen ook met jullie inzet en door jullie samenwerking kunnen gerealiseerd en uitgevoerd worden. Samenwerking en teamwerking zijn uiterst belangrijk in een organisatie niet alleen tussen alle diensten en alle personeelsleden maar ook tussen jullie en het bestuur en het bestuur en de burger. Alleen gaan we sneller, maar samen komen we verder. We hopen in 2020 samen met jullie allemaal verder aan de slag te gaan vol goesting en sterke ambities zodat het voor elk personeelslid aangenaam werken is voor de gemeente Oosterzele en het voor de burger aangenaam leven is in onze mooie, warme, landelijke en groene gemeente. De opwarming van de aarde baart ons zorgen maar laten we vooral ook blijven zorgen voor de opwarming van onze harten’. Schepen Marleen Verdonck besloot haar speech met een gedicht van Guido Gezelle.
‘Ik wensche u wat ik zelf betracht:
Bij dage werk en rust bij nacht
Als g’honger hebt een bete brood
Als dorst u kwelt geen waternood
Geen schulden als je die effen kunt
Betalen met gepaste munt.
En heel het jaar, zoo ‘t gaat en staat,
Geen tandzeer. Is ‘t daar al mee. Ja’et.
Ik wens u een jaar als een alfabeth
Met alle letters van A tot Z
Van arbeid, blijheid en creativiteit
Tot zegen, zon en zaligheid.
Van arbeid, blijheid en creativiteit
Tot zegen, zon en zaligheid’.
Algemeen directeur Borchert Beliën dankte het personeel voor de inzet en citeerde zeven stappen naar geluk.  Reporter 17

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

X