Brecht Goeminne en Thomas Van De Velde loodsen Windo’s naar verdiende zege

KVV Windeke B - Voorwaarts Gijzel Oosterzele B 2 – 0

Brecht Goeminne (12’) en Thomas Van De Velde (84’) hebben de Windo’s naar een verdiende zege geloodst. Na de late treffer van de bijna 17 – jarige Thomas Van De Velde was het vonnis voor een onherkenbaar Voorwaarts Gijzel Oosterzele definitief geveld. Bij VGO B raakte de motor nooit op toeren. (Reporter 17, foto’s KVV, Danny De Lobelle)
KVV Windeke zat bij aanvang al goed in de match en deelde de eerste prikken uit. Na 12 minuten klom KVV op voorsprong. Brecht Goeminne verzilvert de penalty. Sebastien Mabilde (heel beweeglijk) en Brecht Goeminne kregen een paar goede mogelijkheden. Voorwaarts Gijzel Oosterzele probeerde wel, maar de pogingen misten precisie en ook de KVV – doelman Arno Vanderstraeten gaf geen krimp. De jonge ploeg van KVV Windeke bleef verbazen. Ook in de tweede helft bleef KVV Windeke de beste kansen creëren. De Windo’s komen dicht bij de 2 – 0, na een mooie actie van Sebastien Mabilde kan Brecht Goeminne de loepzuivere kans niet verzilveren. Door de spanning blijft het een boeiend kijkstuk. De wedstrijd wordt ook wat bitsiger. Er vallen gele kaarten. Eenmaal komt Voorwaarts Gijzel Oosterzele dicht bij de 1 – 1. Na een heuse belegering kon de KVV – defensie – met alle hens aan dek – het gevaar keren. Maar VGO bleef ook in de tweede helft te weinig overtuiging en autoriteit uitstralen. Te passief werd gespeculeerd op momenten. De aanvallen van VGO stokten steeds. De Windo’s blijven het
strijdvaardigst. De beste kansen zijn voor de Windo’s. Ze bleven als één blok spelen. We zitten in de slotfase. Na voorzet van Gertjan Du Prez tikt de jongste speler op het veld Thomas Van De Velde de 2 – 0 tegen de touwen. Game over voor VGO. Thomas Van De Velde, een voetballer van het kunstige soort. Klare kijk en aardige baltoets. Talent. Gans de wedstrijd bleef het jonge KVV Windeke veel energie en zweet in zijn voetbal leggen. Wie dacht dat Voorwaarts Gijzel Oosterzele B (4 de, 26 punten) over KVV Windeke B (14 de, 6 pt.) ging walsen kwam bedrogen uit. Nog maar eens bewezen, in een derby gelden andere normen. VGO B liep zijn zesde seizoensnederlaag op. Na de 4 – 3 zege tegen OB Lebbeke (tweede in de stand) keken ze bij VGO uit naar de confrontatie met KVV B. Voorwaarts Gijzel Oosterzele B stelde weinig voor, het leidde tot veel irritatie bij bestuur en fans. Geen kat begreep uit. VGO B blijft wel nog vierde in de stand, maar moet zondag thuis tegen SK Vlierzele snel deze dreun collectief verwerken. KVV Windeke totaliseert nu negen punten en boekte zijn tweede seizoenzege. Een opsteker voor het jonge KVV Windeke B. Een zege op karakter, enthousiasme en werkkracht. Trainer Margino De Kerf, het bestuur en de thuisaanhang waren opgetogen met de winnaarsmentaliteit van de Windo’s.   Reporter 17

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

X