Voorwaarts Gijzel Oosterzele trekt met veel vertrouwen naar TK Meldert

Verdiende zege tegen KFC Heikant Zele 3 - 2

Voorwaarts Gijzel Oosterzele behaalde een verdiende zege tegen KFC Heikant Zele. VGO vocht zich na een vroege achterstand (9’:   penalty omgezet door L. DHollander) op karakter terug. Simon De Vroe maakte de aansluitingstreffer (28’) en Jasper De Graeuwe (31’) zorgde voor de rust voor de 2 — 1. In een mum van tijd van 0 — 1 naar 2 — 1. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle).
Maar ook de bezoekers bleven fel aandringen en krabbelden begin tweede helft overeind, L. DHollander (50’: 2 — 2) gaf KFC Heikant Zele opnieuw hoop. Maar VGO toonde opnieuw wilskracht. De thuisploeg kon in de slotfase op het juiste moment toeslaan. Na assist van Lowie Pauwels was de late treffer van Jens Haelterman (80’: 3 — 2) beslissend. De weg naar de zege lag open. Een pluim voor het ganse VGO – team dat zijn positieve ‘flow’ van de laatste wedstrijden voor de winterstop nu in zijn eerste wedstrijd van 2020 kon omzetten in een zevende seizoenzege. Positief, VGO bleef vechten tot de laatste minuut. Gans het team vocht voor de 3 — 2 zege.
Voorwaarts Gijzel Oosterzele, nog nagenietend van de driepunter tegen Heikant Zele, kruist op zaterdagavond   11 januari maar al te graag de degens met TK Meldert, laatste in de stand met 9 punten. Maar het zou fout zijn te denken dat Voorwaarts Gijzel Oosterzele het zo maar zal klaren in Meldert. Wel een goed teken, dat VGO een 7 op 9 haalde
in zijn drie jongste wedstrijden. Maar het bleek al meermaals, in elke wedstrijd moet geknokt worden voor de punten, ook tegen de rode lantaarn. Een overwinning tegen TK Meldert zou VGO in de top vijf kunnen loodsen.   Voorwaarts Gijzel Oosterzele staat momenteel op drie punten van de vierde plaats. De trainersstaf kiest voor aanvallend voetbal met veel beweging en veel lopende spelers. Tegen TK Meldert mag VGO eigenlijk niet verliezen. De kaarten liggen gunstig. VGO wil in Meldert zijn opmars voort zetten, dit is nu de nieuwe uitdaging. Er is vooral veel honger bij VGO, het gaat op jacht naar zijn achtste seizoenzege. Duimen maar.   Reporter 17