VINKENIERS STARTTEN SAMEN HET NIEUWE JAAR

Vinkententoonstelling bij Klein Maar Moedig Moortsele in lokaal “De Tussenstop” aan de Rollebaan in Moortsele.

Op zondag 05 januari 2020 richtte de vinkenmaatschappij Klein Maar Moedig onder de blijvende impuls van hun trouw lid en eminent tentoonsteller Marc De Wilde, met inzet van het voltallig bestuur en steun van enkele milde sponsors, voor de derde maal een vinkententoonstelling in.
Op die wijze wilden we samen met andere organisatoren de winterwerking van de A.Vi.Bo. vzw accentueren en de samenhorigheid tussen de liefhebbers stimuleren.
Elke gedreven vinkenier ontwaakt immers stilletjes uit de winterslaap en kijkt nu al reikhalzend uit naar wat komt. (Het nieuwe vinkenseizoen in onze maatschappij start immers op 26 april.)
In dit kader is het bovendien bijzonder leuk en verrassend vele vinkeniers te mogen ontmoeten in de prille nieuwjaarsperiode.
Net als in vorige edities en in overeenstemming met de idee achter dit gebeuren stond de tentoonstelling open voor alle vinkeniers, met of zonder ervaring in tentoonstellen.
Iedereen die eens een vinkje wou laten keuren om te peilen hoe hun kweekproducten evolueren ten opzichte van de standaarden was dan ook van harte welkom. Het succes werd onderlijnd door de aanwezigheid van maar liefst 26 verschillende deelnemers die 120 prachtige vogels lieten aanschouwen.Het was bovendien ook de gelegenheid bij uitstek om een heuse wereldkampioen te ontmoeten en hem te bevragen naar ervaringen en tips inzake vinkenkweek.
Elke deelnemer ontving bij inschrijving een boterkoek, een tas heerlijke koffie en een prachtige levende bloem. Ervaren keurders keurden de aangeboden vogels op hun kwaliteiten in onderstaande 4 reeksen:


Wildkleur mannen en poppen in speelkooi: overwinnaar Marc De Wilde
Wildkleur mannen en poppen in tentoonstellingskooi: overwinnaar Soenen Francis
Mutaties mannen en poppen in speelkooi: overwinnaar Wauters Herman
Mutaties mannen en poppen in tentoonstellingskooi: overwinnaar Soenen Francis.
Vinkeniers en andere sympathisanten die graag eens langskwamen zonder deel te nemen, waren uiteraard ook welkom en konden na de keuring de tentoongestelde vogels schouwen.
De aangename drukte op deze eerste zondag van de nieuwjaarsmaand laat alvast het beste verhopen voor het komende speelseizoen.