Gemeenteraadslid Alexandra Remory (Vlaams Belang) slachtoffer van vandalisme.


Geraardsbergen. Alexandra Remory – gemeenteraadslid voor het Vlaams Belang – was op zaterdag 11 januari tot tweemaal toe slachtoffer van vandalisme. Telkens werd een autoband van haar wagen met een scherp voorwerp kapot gestoken. Remory legde een klacht bij de politie tegen onbekenden neer.

Alexandra Remory zetelt sinds januari 2019 als gemeenteraadslid voor het Vlaams Belang in Geraardsbergen. Ze is tevens fractieleidster in de gemeenteraad. Toen ze gisterenvoormiddag – zaterdag 11 januari – een handje op haar werk wat verderop ging toesteken, werd de achterste autoband van haar wagen – die voor haar woning aan het sas van Idegem stond geparkeerd – met een scherp voorwerp doorstoken. Vermoedelijk werd de misdaad gepleegd met een mes. Alexandra Remory: ‘Uiteraard vind ik dit een hele laffe daad, maar bovendien getuigt het van een ongeziene grofheid om op zaterdagvoormiddag een autoband voor mijn eigen woning stuk te steken.’

Alsof het nog niet genoeg was, werd haar voorste autoband zaterdagnacht vermoedelijk rond 12 uur ’s nachts ook stuk gestoken. De inwoonster uit Idegem heeft niets gemerkt. Terwijl in de achterste band de snede goed zichtbaar is, werd de voorste band verschillende keren doorstoken met een scherp voorwerp. Gemeenteraadslid Remory heeft geen benul waarom de daders het op haar gemunt hebben. ‘Uiteraard ben ik actief binnen het Vlaams Belang, maar dat ze me daarvoor viseren kan ik moeilijk geloven. Intussen zetel ik al een jaar in de gemeenteraad. De daders hadden me al eerder kunnen vandaliseren.’

Alexandra Remory heeft een klacht bij de politie tegen onbekenden neergelegd. Wie meer informatie kan verstrekken, kan altijd via Facebook bij Alexandra Remory terecht .

Julien Borremans