Gun uw kerstboom een tweede leven

Ilva organiseert inzameling

Jaarlijks organiseert de intercommunale ILVA een aparte inzameling voor kerstbomen. Bij aanbieding moeten de bomen uiteraard gestript worden van ‘vreemd’ materiaal (zoals versiering, bloempot met grote kluit,…) alvorens ze in de wagen verdwijnen. Gun uw kerstboom een tweede leven. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle).
Voor de inzameling wordt een GFT – wagen ingezet, maar één maal het materiaal arriveert bij ILVA worden de kerstbomen manueel uit het GFT –afval gehaald. De reden is dat de kerstbomen de werking van de GFT – composteringsinstallatie verstoren. Hun volume is eenvoudigweg te groot ten opzichte van gras, takjes, fruit- en groenteafval.
De kerstbomen zelf gaan naar een speciale groencomposteringsinstallatie. Het verschil met de gewone GFT – composteringsinstallatie is dat de kerstbomen op voorhand gehakseld worden en nadien pas in de composteringslijn terechtkomen om uiteindelijk te transformeren tot compost. Selectief ingezamelde kerstbomen worden dus niet verbrand, maar krijgen (gelukkig!) een tweede leven als bodemverbeteraar. De datum van de inzameling staat op de afvalkalender aangeduid met een kerstboomicoontje. Info: schepen Openbare Werken & Mobiliteit Christ Meuleman, 0497 / 48 08 51, christ.meuleman@oosterzele.be.   Reporter 17

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

X