VIDEO: Zottegemse wandelaar krijgt het aan de stok met jagers in Sint-Maria-Oudenhove

Gisteren kwam het in een bos in Sint-Maria-Oudenhove tot een pijnlijke confrontatie tussen een Zottegemse wandelaar en een groep jagers.

Het incident gebeurde in het bos achter de waterzuivering aan de Marebeek in Sint-Maria-Oudenhove.

“Ik liep gewoon te wandelen in het bos terwijl er plots werd geschoten”, doet de wandelaar zijn verhaal. “Ik kom daarna jagers tegen waarop ze direct heel verbaal-agressief worden. Iemand duwt me en geeft me onder meer een elleboogstoot in m’n ribben. Het ging om de ‘leider’ van de jagersgroep. Hij rukte eveneens mijn gsm uit mijn hand als ik die bovenhaalde om te filmen… ”

“Het ging om een groep van 12 of meer jagers. Ze vertrokken, na een Jupiler te hebben gedronken, daarna in colonne richting Brakel. De jager die me duwde is geen onbekende. De persoon die verbaal zeer agressief uit de hoek kwam ken ik niet, hij werd tegen gehouden door een andere jager om me niet aan te vallen. Er is al een geschiedenis met de jagers hier in onze buurt. Ze worden hier niet graag gezien en ik weet na gesprek met de voorzitter van de Hubertusvereniging dat deze groep het niet zo nauw neemt met de afspraken rond de jacht.”

De wandelaar benadrukt nog dat niet iedereen van de groep agressief was. Sommige van de jagers vroegen om de kalmte te bewaren en hen hun sport te laten uitvoeren.