Bloemen voor overleden Zottegemse carnavalsprinsen

Het is een jaarlijkse gewoonte dat op de eerste maandag na de carnavalsviering in het stadscentrum door een delegatie van de stedelijke carnavalsraad, ex-prinsen en de regerende carnavalsprins een bezoek gebracht wordt aan het graf van vroegere Zottegemse carnavalsprinsen die inmiddels overleden zijn.

Ditmaal verzamelen ze hiervoor op maandag 13 januari om 10 uur op de parking aan de begraafplaats achter de kerk van Erwetegem, waar een bloemetje zal neergelegd worden op het graf van Aim é D’Hollander (hij werd 52). Daarna zal ook nog langsgegaan worden bij de rustplaatsen van Marcel De Meyer (43) en Alex Monie (51) op het kerkhof in Strijpen en van Etienne Brusselmans (55), de allereerste Zottegemse carnavalsprins, op de centrale begraafplaats in Knutsegem-Strijpen. Daar zal ook even stilgestaan worden bij de laatste rustplaats van ex-seniorenkeizerin Mariette Wallez (85) en van ex-seniorenkeizer Octaaf De Cock (74) die respectievelijk overleden in november 2010 en april 2011.