Carnavalstoet in Zwalm op 25 januari 2020

Op 25 januari heeft de 7de carnavalstoet plaats in Miunkzwalm. Zoals elk jaar organiseert het Ysebaert Event Team deze buitengewone dag voor Zwalm door de stoet van start te laten gaan bovenaan de Zuidlaan om 19.11u. Hij eindigt aan caf é Ysebaert.   Het parcours is vrij kort en is ongeveer 1,11km lang. Nar Mircea die al driejaar deze functie uitoefent is de carnavalkeizer van Zwalm.
Voor het eerst wordt er een sleuteloverhandiging georganiseerd op het gemeentehuis op donderdag 23 januari van het gemeentebestuur o.l.v burgemeester Eric De Vriendt aan de carnavalisten.
Naast de hoogdag op zaterdag 25 januari is er op zondag 26 januari reeds voor de tiende maal het gratis kindercarnaval. De aanvang is 14u. De Troela’s begeleiden deze tocht en men voorziet fijne versnaperingen voor jong en oud. Men vraagt vooraf in te schrijven voor het kindercarnaval en dit liefst voor donderdag 23 januari.
Op maandag 27 januari is er vanaf 13.30u het seniorencarnavalfeest in zaal Thetalia.
Het gemeentebestuur o.l.v. Eric De Vriendt zorgt mede voor een topweekend voor Zwalm.