Wout Van Den Berghe (7) en Marte Van Raemdonck (11) nieuw jeugdprinsenpaar Zottegem

Na de knaleditie van Carnaval Zottegem afgelopen zaterdag werd een dag later met meer dan 150 kinderen ook op het Kindercarnaval een stevig feestje gebouwd.

“Nooit eerder kwamen zoveel kinderen carnaval vieren,” legt Lieven Buysse, voorzitter van het Feestcomit é trots uit. Eerst namen de kinderen de straten in met hun eigen bonte stoet, ondersteund door de MöMö-vrienden en een vijftal carnavalswagens, waarna de kinderen met hun families konden genieten van de schitterende show van Matroos Jens in de Bevegemse Vijvers. Ook dit jaar werden een jeugdprins en -prinses verkozen. Bij de jongens verlengde de zevenjarige Wout Van Den Berghe zijn titel, terwijl bij de meisjes de elfjarige Marte Van Raemdonck aan het langste eind trok. De concurrentie was zeer groot voor allebei met bijzonder hoogstaande optredens van hun tegenkandidaten. De toekomst van Carnaval Zottegem is verzekerd met al die aanstormende carnavalisten. Het nieuwe jeugdprinsenpaar vervoegt het indrukwekkende team van jeugdkeizer Briek en jeugdkeizerinnen Joyca en Yilke.”