Carnaval in Erwetegem: verkeersmaatregelen

Wie van carnavalsgekte maar niet genoeg krijgt, kan vrijdagavond 17 januari ook in Erwetegem uit de bol gaan. Daar wordt de carnavalsviering eveneens ingezet met een stoet, voorafgegaan door een reclamekaravaan (deelnameprijs 25 euro per wagen), die onder muzikale begeleiding van de muziekmaatschappij Sint-Cecilia uit Sint-Maria-Oudenhove het gebruikelijke traject zal volgen maar — jaarlijks afwisselend in omgekeerde richting — ditmaal om 20 uur vanuit de Klemhoutstraat via de Smissenhoek, de Kloosterstraat en het Sint-Pietersplein naar de Kattenberg zal trekken (ontbinding van de stoet).

Omwille van deze optocht zal er reeds vanaf 17 uur parkeerverbod zijn (tot middernacht) in de Ragestraat, Kattenberg, Kloosterstraat (deel tussen Tweekerkenstraat en inrit naar voetbalterrein), Smissenhoek en Klemhoutstraat (deel tussen spoorwegbrug en Potaardestraat). Verder zal van 20 tot 23 uur in de Kattenberg, Ragestraat (vanaf Vastelenberg), Kloosterstraat en Smissenhoek in geen van beide richtingen verkeer toegelaten zijn (uitgezonderd lijnbussen). Nog van 20 tot 23 uur zal eenrichtingsverkeer van toepassing zijn in de Engelstraat (alleen toegelaten richting Ten Ede) en in de Krassestraat (richting Wijnhuizestraat).

Update Ertegems Carnavalcomit é

De stoet rijdt via Smissenhoek en draaien Ragestraat in. Daarna tot Kattenberg en ontbinding aan het Sint Pietersplein. Spijtig genoeg is er normaal geen fanfare aanwezig.