Carnaval in Sint-Maria-Oudenhove: verkeersmaatregelen

Al jarenlang is het driekoningenfeest in deelgemeente Sint-Maria-Oudenhove de laatste van de Zottegemse carnavalsvieringen, ditmaal op zaterdag 18 januari.

Omdat het verloop van de stoet waarmee deze dolle avond (en nacht) ingezet wordt, steeds meer hinder ondervond van het toenemende aantal grote carnavalswagens die bij het vroegere keerpunt aan de Kleine Hazestraat voor de nodige (manoeuvreer)problemen en oponthoud zorgden, gebeurt het sinds 2012 dat stoetvorming en vertrek plaatsvinden in Pijperzele. Onder muzikale begeleiding van de plaatselijke muziekmaatschappij Sint-Cecilia zal de optocht daar om 19u30 op gang komen en richting dorp trekken via de Faliestraat, Sint-Hubertusplein, Brakelstraat, Processieweg en Oudenhovestraat (ontbinding van de stoet).

Naar aanleiding hiervan zijn een aantal speciale verkeersmaatregelen voorzien die allemaal van 17 tot 22 uur van toepassing zijn. Zo zal er parkeerverbod zijn in de Oudenhovestraat (deel tussen Boterhoekstraat en Sint-Hubertusplein), Processieweg, Brakelstraat (tussen Processieweg en Sint-Hubertusplein), Sint-Hubertusplein (rijbaan), Faliestraat (tussen Sint-Hubertusplein en Kleine Hazestraat) en Pijperzele (tussen Faliestraat en spoorwegbrug). Verder zal er in de Processieweg en Faliestraat (tussen Pijperzele en Ten Ede) in geen van beide richtingen verkeer toegelaten worden. In de Oudenhovestraat (tussen Boterhoekstraat en Sint-Hubertusplein) en in de Faliestraat (tussen Ten Ede en Sint-Hubertusplein) zullen alleen plaatselijk verkeer en lijnbussen toegelaten worden.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

X