Verkeerseilandjes in Van Thorenburghlaan

Fietsers worden extra beschermd

Oosterzele blijft volop de kaart van de fietsers trekken. In de Van Thorenburglaan in Scheldewindeke werden enkele verkeerseilandjes geplaatst. Ze moeten de fietsers nog extra beschermen. Het doel van deze maatregel is het voorzien van een rugdekking voor de fietsers én een vermindering van de snelheid van het gemotoriseerde verkeer. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle)
In het kader van de Aquafinwerken is langs Spiegel en de Van Thorenburghlaan een fietspad aangelegd. Ter hoogte van het kruispunt Spiegel/Dreef en Van Thorenburghlaan/Aardeweg is een verhoogde inrichting aangelegd en werd het fietspad onderbroken. In eerste instantie werden op het wegdek geleide markeringen aangebracht voor de fietsers. Samen met de verkeersborden ‘fietsers op de rijbaan’ geven ze aan de automobilisten duiding over de uitwijkbeweging van de fietsers.
De gemeente Oosterzele is er zich van bewust dat het even wennen wordt, uiteindelijk moet het de algemene verkeersveiligheid in de Van Thorenburghlaan aanzienlijk verhogen. Info: schepen Mobiliteit en Verkeer Christ Meuleman, 0497 / 48 08 51, christ.meuleman@skynet.be, voorzitter verkeerscommissie Filip Vermeiren, 0496 / 57 27 68, filip.vermeiren2@telenet.be, Wouter Govaert, departement Infrastructuur cel Mobiliteit, 09 / 363 99 52, wouter.govaert@oosterzele.be.     Reporter 17