©Sophie Richez - Leden van Groen Ninove, Aalst en Gent

Yves de Roder op nieuwjaarsreceptie van Groen Ninove: “Negatieve perceptie moeten we doen keren, het imago van de stad moet overeenstemmen met de werkelijkheid”

Zondagvoormiddag vond in ’t Oud stadhuis van Ninove,   de nieuwjaarsreceptie van Groen plaats. De nieuwe voorzitter van Groen Ninove, Yves de Roder, die voor de eerste keer de leden mocht toespreken. Met enige zenuwachtigheid, gaf hij toch met veel enthousiasme zijn speech. Na zijn nieuwjaarswensen viel hij direct met de deur in huis, de wereld staat in brand.

“Overstromingen, bosbranden, sneeuwstormen in Madrid, Schotland rond Nieuwjaar 17 graden, Noorwegen 19 graden. De natuur slaat op heel wat plaatsen op de wereld keihard toe.   De natuur slaat terug, ze slaat terug omdat we, zonder het dikwijls te beseffen, roofbouw hebben gepleegd op onze planeet, om de natuur maar ook op de mensen. We moeten vandaag actie nemen. ” besluit Yves de Roder

©Sophie Richez – Groen-voorzitter Ninove Yves de Roder

Ook aan de onderhandelaars in Brussel had hij een boodschap: “verlies geen tijd aan huwelijksaanzoeken van een partner die alleen maar in de echtscheiding geïnteresseerd is. ”

De groen-voorzitter bracht ook het afgelopen jaar even in herinnering. “Het afgelopen jaar was een bewogen jaar voor Groen Ninove. De keuze om mee in het beleid te stappen was in de eerste plaats een keuze om constructief verder te kunnen meewerken aan de toekomst voor Ninove.   De keuze om als kleine partner binnen het kartel, binnen de meerderheid te zitten en zo over de constant compromissen heen toch onze eigen accenten te kunnen leggen.   Wouter Vande Winkel is als schepen van Openbare Werken, Mobiliteit, leefmilieu en Klimaat geen evidente uitdaging aangegaan, maar de resultaten liegen er niet om. Heel veel projecten zijn gerealiseerd, zijn op til of zitten in de meerjarenbegroting. De volkstuinen barsten uit zijn voegen, het stationsplein wordt aangepakt, het eerste CO2-neutrale bedrijventerrein Doorn-Noord, netwerk van de Trage Wegen is toegankelijk, landschapspark van een 50ha wordt gerealiseerd, … ”

©Sophie Richez – Wouter Vande Winkel, schepen van Mobiliteit, openbare werken, leefmilieu en klimaat

Yves kaartte ook één van de grootste problemen aan, waar in Ninove mee te maken heeft, migratie.   “Begrijp me niet verkeerd, niet de instroom van mensen, maar ondermeer jonge mensen die in Brussel of Gent gaan studeren en niet meer terugkomen nadien. Jongen mensen vluchten uit Ninove, de bevolkingsgrafieken liegen er niet om. ” benadrukte hij. “En dan is een perceptie die ontstaan is door een constante negatieve berichtgeving, bewust aangestuurd. Onze stad wordt steeds weer in een slecht daglicht gesteld. Een perceptie die niet klopt met de werkelijkheid. Die negatieve perceptie moeten we keren, het imago van de stad moet overeenstemmen met de werkelijkheid. Dat kunnen we doen door een betere communicatie.”

Yves besluit: “Met Groen Ninove moeten we tonen dat Ninove leeft, dat Ninove ambitieus is, dat we de handen in elkaar moeten slaan. Om af te sluiten verwijs ik naar de stadskleuren van Ninove: die zijn zwart en groen. Het zwartgallige heeft Ninove gehad, het is dringend tijd voor een groene kant van Ninove, voor mijn part mag dat met een hoofdletter zijn!”

©Sophie Richez – Groen Ninove
vlnr Jordy De Dobbeleer, Wouter Vande Winkel, Yves de Roder en Annelies Lievens
©Sophie Richez – Vlaamse volksverwoordiger Groen Elisabeth Meuleman
©Sophie Richez – Gecoöpteerd senator voor Groen Fourat Ben Chikha
©Sophie Richez – Nieuwjaarsreceptie Groen
©Sophie Richez – Nieuwjaarsreceptie Groen
©Sophie Richez – Nieuwjaarsreceptie Groen