Brakelaar wint haikuwedstrijd Toast Literair Davidsfonds.

In 2020 blaast Toast Literair tien kaarsjes uit en dus maakt het Davidsfonds een extra speciale editie van het grootste literaire ontbijt van Vlaanderen en Brussel. In plaats van één dag literair smullen, gaan ze nu voor een volledig weekend. Op zo’n 150 plekken in Vlaanderen en Brussel kon je op zaterdag 18 én zondag 19 januari 2020 genieten van een boeiende literaire activiteit bij een heerlijk aperitief of een uitgebreide brunch. Bekende en minder bekende auteurs en dichters nemen het woord en vertellen over hun boeken of lezen voor uit hun werk, zo’n 10.000 geïnteresseerden namen deel aan deze activiteit. E én van de activiteiten was een haikuwedstrijd met prijsuitreiking in hotel Remington, Ronse. Uit de honderden inzendingen uit Vlaanderen, Nederland, Duitsland werden drie laureaten gekozen. Op de derde plaats eindigde Eva-Maria Verheijen een docente Nederlands uit Arnsberg, Duitsland, op de tweede plaats stond Nicole Vlieghe uit Ronse en de winnaar werd Patrick Maroye uit Brakel met volgende haiku: Pelgrims prevelen, basilicale   muren luisteren zachtjes.
Proficiat Patrick.