©RV - Facebook De Winnikse Runners

De Winnikse Runners organiseren een eetfestijn voor vier goede doelen

We gingen even langs bij Koen De Vos om zijn verhaal te doen aan Nuus Ninove waarom hij zich zo inzet voor de goede doelen.   We kwamen met het volgende verhaal naar huis.

“3 jaar geleden zagen we via Kom Op Tegen Kanker dat ze naast een 1000 km voor de fiets ook een 100 km run organiseerden voor lopers. De 100 km run houdt in dat 1 loper start met de 40 km te lopen, na 10 km sluit de 2de aan, na 20 km sluit de derde loper aan en na 30 km de laatste loper. De laatste 10 km wordt dus met 4 gelopen. Dus samen lopen we 100 km (40+30+20+10). We besloten om ons in te schrijven. Om aan de start te mogen komen, moet je 2500 € startgeld verzamelen. Het eerste jaar deden we dit door sponsoring, snoepverkoop en een eetfestijn.   Al 2 jaar kunnen we hierdoor 5000 € overschrijven naar Kom Op Tegen Kanker. De laatste 2 jaren houden we het enkel bij sponsoring en een eetfestijn.   Je inzetten voor het goede doel doet je pas beseffen wat sommige mensen meemaken. Sommige vertellen je hun verhaal en iedereen kent wel iemand die aan deze vuile ziekte lijdt of spijtig genoeg de strijd verloren heeft. Dit is op zich is al een motivatie om ons steentje bij te dragen.” vertelde Koen De Vos aan onze redactie.

Vorig jaar viel de hemel op ons hoofd toen er onverwachts een hersentumor bij onze dochter werd ontdekt. Het was het begin van een zware periode. Maar dankzij de steun van vrienden, familie, kennissen en vele andere mensen hebben we ons hier door geslagen.  Gelukkig is bij Fenna de tumor verwijderd en was er geen nabehandeling nodig.

2 weken vooraleer de hersentumor bij Fenna ontdekt werd, liepen we nog onze 100 km wedstrijd “voor mensen die we kennen (dichte familie, kennissen, …)”.  Het was een enorme reality-check toen het ons in het diepst van ons hart trof.  Hierdoor zijn we nu nog gemotiveerder dan dat we al waren.

Aangezien we ermee geconfronteerd werden, zagen we spijtig genoeg ook de “achterkant” en de werking van verschillende organisaties.

Daarom had ik voorgesteld aan mijn 3 vrienden (Kris Bogaert, Frederik Geerts en Arne Langendries) om buiten Kom Op Tegen Kanker dit jaar ook andere goede doelen te steunen. Deze zijn Kinderkankerfonds, Make-a-Wish en Foundation Jana De Koker.

©RV – Facebook De Winnikse Runners

Waarom deze organisaties?

* Kinderkankerfonds: vanaf het moment dat je kind met de ziekte getroffen wordt, start deze organisatie met het storten van een bijdrage aan de ouders. Afhankelijk van de zorgzwaarte en de financi ële nood.

* Make-a-Wish: In UZ Brussel vulden ze bij ons vertrek de formulieren in van Make-a-Wish. Toen dachten wij ook verwonderd “Wij? Dit is toch alleen voor hele zieke kinderen?. Nadien werden we gecontacteerd en kwamen 3 vrijwilligers bij ons thuis om naar Fenna haar wens te luisteren. Met resultaat want recent mocht ze met het gezin en een vriendin een weekend naar de Efteling in een themakamer van hotel Efteling.

* Foundation Jana De Koker: Deze foundation is opgericht door een vriend van ons die zijn dochtertje verloor aan een zeldzame ziekte. Jaren nadien werd er bij hun tweede kindje ook dezelfde ziekte ontdekt. Gelukkig is daar de behandeling goed aangeslagen. Na het overlijden van hun dochter hebben ze deze foundation opgericht en bezorgen ze speelgoed en prikcadeautjes aan kinderziekenhuizen. Dus als Fenna geprikt werd, kon ze kiezen uit een bak vol kwaliteitsvol speelgoed. Verder richten ze in verschillende ziekenhuizen kinderruimten in zodanig dat een kind in een aangename omgeving kan verblijven in plaats van een kille ziekenhuisomgeving. Meer informatie over de foundation:  https://www.foundationjanadekoker.be/de-foundation/

Dus we hopen van dit jaar een mooi bedrag te verzamelen en dit te verdelen over de verschillende goede doelen.”

Praktische informatie eetfestijn De Winnikse Runners

Wanneer: zaterdag 1 februari 2020 (17u-21u)
Waar: zaal Trefpunt, Bokkendries 9 te Denderwindeke.
Menu: stoofvlees of balletjes in tomatensaus met groentegarnituur en frietjes. 15 €/volwassene en 8 €/kind.