Oosterzele: Guust Boutchon is winnaar van de Junior Journalistwedstrijd 2020.

Voor de 10de keer organiseerde, DF Oosterzele in samenwerking met de Bib op zondagmorgen 19 januari haar Toast Literair, bestaande uit  feestelijk  ontbijt, auteurslezing  van Yves Bondue en de  pluimuitreiking  aan de laureaten van de junior Journalistenwedstrijd 2020.

Yves Bondue, auteur van de in mei 2018 uitgegeven roman ‘nabeeld verbeeld’ close-up van een roman leest de auteur een aantal fragmenten voor waarin de verschillende thema’s uit het boek tot leven komen. Af gewisseld met muzikale omlijsting. Bij elk fragment zingt hij een evergreen uit de jaren zeventig. Met een diaprojector, een cassetterecorder en zijn liedjes wiegt hij aanwezigen terug in de tijd van toen. Het intrigerende verhaal van twee opgroeiende jongens, fotografie en de bijzondere sfeer van de jaren zeventig. Een nostalgische roman over een klein Vlaams dorp, maar ook over moord, een verdwijning en… de liefde.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   Daarna volgde de pluimuitreiking van. Er namen 105 kinderen deel aan de schrijfwedstrijd met als thema BUREN, voor de leerlingen van het zesde leerjaar uit Oosterzele. De plaatselijke laureaat ontvangt een boekenpakket ter waarde van   €90. Hij dingt nog eens mee aan de intergewestelijke wedstrijd van het Davidsfonds. Van elke deelnemende school werd een laureaat gehuldigd en beloond met een mooi boekenpakket geschonden door het Davidfonds.

Guust Boutchon, VBS Moortsele wint met het verhaal van “Roland en Georgette”

Winnaars van de deelnemende scholen:

Lena Eliano, “Verhuizen, een moeilijke stap”, GILO Windekind Scheldewindeke

Am éline Van Herreweghe, “Familie Cosmos…en de bizarre verhuizing”, GILO Oosterzele

Seppe De Wulf, “Raar maar waar”, VBS De Wegwijzer Balegem

Julie D’haese, “De buren”, VBS De Appelaar Oosterzele

Janne Du Laing,  “Het dagboek van Iryn”, VBS Scheldewindeke

Luna Meert, “De onverwachte BFF”, De Leefschool, Oosterzele

Dhaese Aaron, “Wat een rare buur”, GILO Balegem