Extra loon en bonussen voor medewerkers DCO De Bron Zottegem

Terwijl poetshulpen in de voorbije weken al een paar keer staakten en in Brussel op straat kwamen voor meer loon maar de werkgevers hiervoor geen ruimte zien, pakt DCO De Bron des te opvallender w él met goed nieuws uit voor al haar werknemers: met ingang van 1 januari ll. worden bij deze Zottegemse dienstenchequeonderneming anci ënniteit, werkervaring en jarenlange samenwerking beloond met bonussen en loonsverhogingen, zowel voor poetshulpen en werknemers van het strijkatelier als voor de chauffeurs van het mindermobielenvervoer en de boodschappendienst van DCO De Bron.

Volgens de wettelijke barema’s stopt loonsverhoging door anci ënniteit in de dienstenchequesector reeds na drie jaar maar De Bron opteert ervoor om een eigen systeem te hanteren, dat dus bij andere dienstenchequebedrijven ongezien is en binnen het systeem van de dienstenchequesector uniek is. Al meer dan een half jaar terug — dus nog vóór op nationaal vlak de discussies en acties rond de uurlonen van poetshulpen op gang kwamen — werd bij De Bron tot de vaststelling gekomen dat er mogelijkheid was om de DCO-werknemers een loonsverhoging op basis van anci ënniteit aan te bieden en in de voorbije maanden werd deze intentie verder overwogen, berekend en begroot.

In tegenstelling met andere dienstenchequebedrijven die het houden bij extralegale voordelen, is De Bron van oordeel dat het voor de DCO-medewerkers interessanter is een cash-verloning te krijgen. Anders dan in het wettelijke systeem waarbij loonsverhoging al na 3 jaar stopt, worden bij De Bron de uurlonen voortaan bij 7 en 9 jaar anci ënniteit verhoogd. Voor deze loonsverhoging telt overigens niet alleen de anci ënniteit bij DCO De Bron maar wordt ook de werkervaring en anci ënniteit van bvb. poetshulpen bij andere bedrijven meegerekend. Bovendien worden werknemers die loyaal zijn aan De Bron, hiervoor extra beloond met bonussen wanneer ze 5 of 10 jaar in dienst zijn.

De Bron hoopt enerzijds dat deze loonsverhogingen en premies werknemers mede zullen motiveren om lang bij DCO De Bron te blijven werken en wil anderzijds die medewerkers dan ook belonen voor de jarenlange samenwerking. Tevens rekent De Bron hiermee meer jobs te cre ëren en nieuwe poetshulpen en andere medewerkers aan te trekken. Momenteel stelt De Bron al meer dan honderd werknemers tewerk. Wie bij dit team wil aansluiten (en genieten van de beste verloning in de streek binnen deze sector) kan solliciteren door middel van een mailtje naar hr.debron@sezz.be of telefonisch via 09 364 89 35.