Buurtfeest Windekekouter: beter een goede buur dan een verre vriend

Vijfde editie Win - T – Oost

In 2016 werd door Marijke Galle, Rebecca Gerard, Caroline Ongena en hun partners Hans De Neve, Peter Lievens en Wim Dujardin het idee gelanceerd om in Oosterzele een buurtfeest te organiseren voor de bewoners van de Windekekouter. De eerste editie werd een mooi succes. En zie, ook op de vijfde editie (d é houten verjaardag), om precies te zijn op zondag 23 februari 2020, gaan alweer veel bewoners van de Windekekouter present tekenen. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle).
‘We staan klaar om de bewoners van de Windekekouter een gezellig buurtfeest aan te bieden’, weten Marijke, Rebecca, Caroline, Hans, Peter en Wim, de bedenkers van het buurfeest. Op zondag 23 februari vanaf 11 u verzamelen de bewoners van de Windekekouter in de Oosterzeelse cultuurtempel De Kluize. De bewoners worden extra in de watten gelegd met bubbels en een eetfestijn. Er worden krielaardappelen met trio van traag gegaard vlees, aangepast sausje en groenten geserveerd. Dranken, feestelijke dessertjes zijn tegen zeer democratische prijzen te verkrijgen. Voor een prikje als je het ons vraagt. Mooi toch, als één grote Windekekouter-familie klinken op het nieuwe jaar, en zo met zijn allen aan de feesttafels zitten. Beter een goede buur, dan een verre vriend. Gezellig aperitieven, een leuke babbel met je buren van de Windekekouter (velen leerden tijdens de voorbije edities mekaar beter kennen) én in een leuke sfeer tafelen. Ideaal om de banden in de Windekekouter te versterken, de solidariteit in de straat aan te zwengelen. De contacten stimuleren. Een lovenswaardig initiatief van   Marijke, Rebecca, Caroline, Hans, Peter en Wim. Het buurtfeest blijft de bewoners van de Windekekouter aanspreken. Aan de succesformule wordt niet getornd. ‘Hopelijk overschrijden we voor onze jubileumeditie de kaap van 100 aanwezigen’, klinkt het bij de ‘magnificent six’. Het buurtfeest kan omschreven worden als de jaarlijkse hoogmis voor de bewoners. Deelnemen kost 12 euro (aperitief en eten), 7 euro (enkel eten), 5 euro (enkel aperitief), kinderen jonger dan 6 jaar: gratis. Graag   inschrijven voor 14 februari 2020 bij Hans en Marijke, Windekekouter 51, 0472 / 47 51 93, marijkegalle@gmail.com, Rebecca en Peter, Windekekouter 82, 0484 / 61 32 97, peter.lievens3@telenet.be, Caroline en Wim, Windekekouter 50, 0495 / 88 50 51, caroline.ongena@telenet.be.       Reporter 17