Buurtbewoners werken aan ontmoetingsplek in Elene

Enkele bewoners van de Zottegemse deelgemeente Elene broeden op een plan. Ze willen een leuke ontmoetingsplek in het hart van het dorp realiseren. Hun oog viel al snel op een verwaarloosd en ontoegankelijk terrein van de gemeente, gelegen achter het Restaurant In de Groenen Hond.

“Als je door de bramen en de netels heen kijkt, ontdek je een idyllische groene plek bij de Molenbeek met een fantastisch zicht op de kerk” zeggen initiatiefnemers Ben Boone en Gertjan De Vuyst. “Het kan de ideale plek worden om samen te genieten van de natuur, kinderen te laten ravotten of als vertrekpunt bij een wandeling. We willen een groene ontmoetingsplaats langs het water, waar jong en oud, mobiel en minder mobiel elkaar ontmoeten.”

Een kerngroep van een tiental enthousiastelingen kon afgelopen maanden het stadsbestuur overtuigen en via verschillende subsidies een deel van de middelen bijeen te krijgen. De realisatie van het parkje is voorzien tegen midden 2021. Vanaf nu worden alle geïnteresseerde buurtbewoners, verenigingen en lokale ondernemers betrokken bij de uitwerking en realisatie.

Op zondag 22 maart nodigen de initiatiefnemers de Elenaars uit om mee rond de tekentafel te zitten. Via de projectoproep “Trek het Landschap je Dorp in” van de provincie Oost-Vlaanderen krijgen we hulp van het ervaren ontwerpbureau “Fris in Het Landschap”.

Praktisch

Kom op zondag 22 maart naar restaurant “In de Groenen Hond” vanaf 9.30.

“We starten om 10 uur met een korte wandeling in het projectgebied. Er is een hapje en een drankje voorzien.”

Meer info?

https://www.facebook.com/OntmoetingsplekElene/

https://forms.gle/xm8wuUdXfb248CdE9

SpeelnatuurElene@gmail.com

of bel

Ben 0497/102112

Gertjan 0494/435935

of schrijf je in bij de lokale middenstand: Restaurant In den Groenen Hond, Brasserie Elene, Caf é het Koperen Kot of Uw Buurt Winkel