Den Anker toost op het nieuwe jaar

Nieuwjaarsreceptie werd voltreffer

De Nieuwjaarsdrink, die voor de eerste maal werd georganiseerd voor de bewoners van den Anker, werd een overdonderend succes. Tot groot genoegen van de organisatoren — een groepje enthousiaste bewoners van den Anker – tekenen maar liefst 170 deelnemers present op de Nieuwjaarsreceptie die plaatsvond in de Ankerkerk. Van een voltreffer gesproken. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle).
 
De motor sloeg meteen aan. Het samenbrengen van de bewoners van den Anker om samen te klinken op de Nieuwjaarsdrink werd een schot in de roos. Zij die present tekenden hebben zich goed geamuseerd. En gelijk hadden ze. Niets is zo ontspannend als genieten met uw buren van een heerlijke Nieuwjaarsdrink. En leuk meegenomen,’Beleef(de)Anker trakteerde iedereen met twee drankjes en overheerlijke frietjes. Er werd geklonken op geluk, voorspoed en zo veel meer. De sfeer was hartelijk. ‘Zo’n Nieuwjaarsdrink moet blijven bestaan’, klonk het enthousiast bij de bewoners van den Anker. Je kon ook genieten van sfeerbeelden van ’ t Zijn er van den Anker’. Een pluim voor de organisatoren. De Nieuwjaarsdrink moedigt het samenhorigheidsgevoel aan en cre ëert een vorm van solidariteit tussen mensen die elkaar dankzij deze receptie beter leren kennen. Nog al te vaak leven mensen naast elkaar zonder echt te weten wie hun naaste buren zijn. Sociaal contact bevordert warme vriendschap. Een leuk tafereel om de bewoners van den Anker samen te zien feesten. De prima sfeer én de hartelijkheid die gepaard gingen met het lovenswaardig initiatief, zijn duidelijk tekenen dat men het sociaal weefsel steviger wil maken en dat de contacten tussen de bewoners van den Anker kunnen openbloeien. Absoluut geslaagd. In den Anker weten de buren wat gezelligheid en vriendschap betekenen. En blijkbaar kunnen de bewoners van den Anker het met elkaar heel goed vinden.     Reporter 17