Praatcafé Dementie Zottegem start achtste werkjaar

Op dinsdag 28 januari heeft de eerste bijeenkomst van dit achtste werkjaar van het Praatcaf é Dementie Zottegem plaats. Dergelijk praatcaf é wil een ontmoetingsplaats zijn waar mensen met dementie, hun familie en/of hun mantelzorgers — ook andere belangstellenden zijn welkom — elkaar op geregelde tijdstippen (tweemaandelijks, behalve tijdens de zomervakantie) kunnen treffen.

In het najaar 2012 werd door het Vlaamse Expertisecentrum Dementie Paradox ook in Zottegem zo’n praatcaf é opgestart, vooral voor de betrokkenen uit de regio Vlaamse Ardennen, Herzele, Sint-Lievens-Houtem, Lierde en Zottegem zelf. Aan dit initiatief wordt medewerking verleend door het AZ Sint-Elisabeth Zottegem, WZC en DVC De Bron Zottegem, WZC Ter Kimme en OCMW Sint-Lievens-Houtem, WZC Ter Leen en OCMW Herzele, WZC Egmont en Sociaal Huis/OCMW Zottegem, WZC Kartuizerhof Lierde, Familiehulp Oost-Vlaanderen, Liberale Mutualiteit Oost-Vlaanderen en Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen.

De bijeenkomsten gaan door in het Lokaal Dienstencentrum op de OCMW-campus (ingang via de A. Gevaertlaan) van 19 tot ca. 21 uur. Naast mogelijkheid om in een ongedwongen (caf é)sfeer onderling ervaringen uit te wisselen en contacten te leggen, wordt daarbij gewoonlijk ook door een deskundige speciale aandacht besteed aan een of ander aspect in verband met dementie. Ditmaal zal het thema ‘Dementie: waarover heb je het?’ extra toegelicht worden door dr. Carlos Mont é die als neuroloog verbonden is aan het AZ Sint-Elisabeth Zottegem. De toegang tot het Praatcaf é is gratis.