Jolien D’hoore en Lotte Kopecky behalen zilver en Katrijn De Clercq proeft van het hoogste niveau.

Jolien D’hoore en Lotte Kopecky behaalden op de wereldbeker baanwielrennen in het Canadese Milton een zilveren medaille op de Madisson, beter gekend als de ploegkoers.

Het duo D’hoore-Kopecky reed terug als vanouds. Nadat ze eerder al Europees en wereldkampioen werden in deze discipline, behaalde het Belgische duo een mooie zilveren medaille tijdens de werelbekerwedstrijd in Canada. D’hoore, die haar comeback vierde in de ploegkoers nadat ze eerder een elleboogbreuk had opgelopen, had opnieuw het goede gevoel en dat was blijkbaar idem voor Kopecky. Ze hadden zelfs bijna het goud te pakken, maar het Britse duo was toch nog iets beter en pakte amper vier puntjes meer dan de Belgen. Het Amerikaanse duo strandde op de derde plaats en pakte dus het brons.   Deze prestatie geeft natuurlijk veel vertrouwen met het oog op Tokio. Ondertussen had de Oosterzeelse Katrijn De Clercq mogen proeven van het hoogste niveau. Door de afwezigheid van de geblesseerde Annelies Dom, mocht de youngster meedraven in de kwalificaties met de achtervolgingsploeg, samen met D’hoore, Kopecky en Shari Bassuyt. Ze behaalden hier een mooie vijfde plaats. Voor De Clercq was het in ieder geval een mooie kans om ervaring op te doen en met wat ze nu allemaal gezien en gevoeld heeft kan ze heel veel leren. De achtervolgingsploeg won later nog van Duitsland en moest voor het brons rijden tegen Canada. Hier kwamen ze amper één secondje tekort om het brons te veroveren. Delegatie begeleider Koen Beeckman was in ieder geval tevreden over de resultaten en de groei van de vormcurves bij de aanwezige rensters.

foto’s KB.