Pascal Braeckman heeft de aftrap gegeven van de geutelingenfeesten in Michelbeke

Geluidsman Pascal Braeckman heeft zondagmiddag de eerste geutelingen gegoten in Michelbeke. Met die “iiste geute” is het seizoen officieel ingezet.
De ervaren gieter Walter Serbruyns gaf Pascal een korte en bondige instructie en de klankman goot zijn eerste geutelingen bijna perfect.
Alle geutelingen hadden een mooie rond vorm zodat ze presentabel waren. Pascal kende de geuteling niet maar vond het een fijn streekproduct. Vervolgens toonde minister Alexander De Croo nog eens zij gietkunst die hij al enkele jaren onder de knie heeft.

Druk programma
In het weekend van 15 en 16 februari vindt de eigenlijke geutelingenkermis plaats. Vooreerst is er op zaterdag 15 februari een wandeltocht. ’s Avonds komen de Gebroeders Ko, De Romeo’s en Swoop top tijdens de Après Ski Tiroler Fest in zaal Averbo. Op zondag vindt de Geutelingenworp plaats en zorgen Jettie Pallettie en Boma on the Rocks voor de muzikale sfeer. Het hele feestprogramma van het 40ste geutelingenseizoen staat op de website www.geutelingenfeesten.be.