Vlaams Belang wil ook het platteland veroveren met oprichting van nieuwe afdelingen

Dries Van Langenhove valt zwaar uit naar het establishment in Brakel

Tijdens de nieuwjaarsdrink van Vlaamse Belang Brakel in een bomvolle chalet De Rijdt was de plaatselijke mandataris en gemeenteraadslid Veronique Lenvain scherp voor het Open Vld beleid.
Federaal parlementslid en gastspreker Dries Van Langenhove had het in zijn toespraak over het establishment dat wankelt en over zijn thema’s zoals veiligheid, migratie, globalisering enz….
Als we de opiniepeilingen mogen geloven dan is het Vlaams Belang om de grootste partij van Vlaanderen te worden maar ook van Belgi ë.
Het cordon sanitaire wordt op termijn volgens insiders onhoudbaar.
Veronique Lenvain:”Het doet mij en onze ganse bestuursploeg zeer veel plezier u hier zo talrijk te mogen begroeten op de nieuwjaarsreceptie van onze bloeiende Vlaams Belang afdeling. Het geeft een aangenaam en warm gevoel te zien hoeveel mensen hier aanwezig zijn.

Mag ik jullie bij aanvang al een gezond, succesvol en vreugdevol 2020 wensen. Dit wens ik namens onze afdeling aan iedereen. Dit jaar houden we onze receptie in het Chalet De Rijdt. Hartelijk dank aan Carine De Clercq en haar team. Wij zijn zeer vereerd dat wij jullie gast mogen zijn. Een mooie, gezellige plaats in onze prachtige gemeente… Ook verwelkom ik graag onze gastspreker Dries Van Langenhove !

Onze vlag wappert fier op deze mooie ochtendglorie.
Op een nieuwjaarsreceptie, beste aanwezigen, hoort een terugblik op 2019 en eentje op het komende jaar.
Beste mensen,
Sinds 1 januari 2019 ben ik verkozen in de gemeenteraad. Tal van goede voorstellen die ik indiende werden telkens weggestemd door ‘le Petit Prince’ of beter gekend als Alexander De Croo. Het is niet altijd de gemakkelijkste weg om gemeenteraadslid te zijn voor het Vlaams Belang, overal waar ik ga en sta word ik door sommige vermeden als de pest. maar toch ben ik vastberaden, sterker dan ooit, werk ik keihard verder om het Vlaams Belang Brakel in 2024 steviger op de kaart te zetten. Bij de verkiezingen van 26 mei behaalde onze partij hier in Brakel net geen 23% van de stemmen.
Onlangs werd het meerjarenplan van de open VLD goedgekeurd. Ik heb me fel verzet en bezwaren aangetoond tegen dit meerjarenplan maar zonder gehoor. Zo zag ik veel oningevulde getallen en veel nullen op het overzicht van hun doelstellingen. Er zal veel geïnvesteerd wordt in stenen en veel te weinig in onze mensen. Zo zag ik weinig budget voor onze ouderen, 22% van de Brakelaars is ouder dan 65 jaar, investeer in onze ouderen en zorg ervoor dat de factuur betaalbaar blijft ! Investeer in kangoeroewoningen met subsidies dat zal de vereenzaming tegengaan en het toezicht op onze ouderen vergemakkelijken.

Beste mensen,
Binnenkort zal de bouw starten van een nieuw zwembad, het oude klassieke zwembad zou verlieslatend zijn en een te hoog prijskaartje hebben voor de nodige verbouwingen. Ok é allemaal goed en wel maar ze gaan nu exact hetzelfde klassieke zwembad bouwen zonder al te veel vernieuwingen naar de jeugd toe. Mijn partij vraagt: geef de Brakelse jeugd een zwemcomplex zoals aan De Gavers in G’bergen of Sportoase in Oudenaarde dan kan onze eigen jeugd hier in onze gemeente blijven.
Het betalen van schoolmaaltijden ! Top ! Maar voor wie? En wie gaat daarover beslissen wie in aanmerking komt en wie niet ?
Bij de taallessen merkte ik op dat ze mogen Nederlandse les volgen, het is niet van mogen maar MOETEN nieuwkomers verplicht Nederlands leren !
Door Brakel vol te bouwen met honderden nieuwe woongelegenheden, op en rond de Warande /Ten Bosse / Hoge Zavel, Stenenplein en het Kasteelpark… zullen ze niet alleen de schaarse open ruimte vernietigen, rekening gehouden met de impact op het milieu en de verkeersoverlast. mooie weides- en grasgebieden zullen verdwijnen in beton en steen. Dit zal ook een extra aantrekkingspool zijn voor “nieuwe” inwijkelingen de komende jaren.
Het mobiliteitsplan en parkeerbeleid is een echte schande het ontbreekt een visie en een concreet plan. Deze situatie is niet langer houdbaar. De Hoog en-Neerstraat is een snelweg alle verkeer moet door het centrum om te kunnen parkeren, terwijl dit een erfzone is.
Voor de leegstaande handelspanden daar wordt er met geen letter naar verwezen in jullie BRUISEND Brakel !
Er wordt bijna zo goed als niets gedaan op vlak van toerisme in vergelijking met onze randgemeenten, we zijn het pareltje van de Vlaamse Ardennen met zijn prachtige bossen, heuvels en weides.
Het toppunt van hypocrisie : aankopen van klimaatbomen in Nederland 240 km ver ook dit is de open VLD Brakel !

Beste mensen,
Nooit eerder waren de peilingen zo gunstig. Uit een nieuwe peiling van VTM en HLN behalen we de kaap van 30%. Meer dan ooit wordt duidelijk dat de kiezer de traditionele partijen in 2024 de rekening zal presenteren inclusief de open VLD Brakel !
We moeten de Vlaming geven waar hij recht op heeft: een eigen Vlaamse staat, waar we baas zijn over onze eigen centen en grenzen en waar ONZE mensen op de eerste plaats staan ! Ik dank u !”

In Lierde wordt ook een Vlaams Belang afdeling opgericht

Er worden heel wat nieuwe afdelingen opgericht. Zo werd er een nieuwe afdeling opgericht in de fusiegemeente Kruisem waar voorzitter Tom Van Grieken aanwezig was.

In Lierde is men eveneens gestart. Wie weet volgen later Zwalm en andere gemeenten.

Voorzitter Libert Gaublomme (afd Lierde): ” De federale verkiezingen van 26 mei vorig jaar waren voor het Vlaams Belang, niet alleen op nationaal vlak een ongezien succes maar ook binnen de gemeente Lierde – waar nooit eerder een afdeling van Vlaams Belang aan bod kwam – was de uitslag, op zijn minst gezegd “ verrassend “.
Liefst 24 % van de Lierdse kiezers gaven hun stem aan het Vlaams Belang.

Vanuit de afdeling Vlaams Belang — Brakel werd daarom de vraag gesteld of Vlaams Belang ook op gemeentelijk gebied iets zou kunnen betekenen voor de plaatselijke bevolking, door de oprichting van een eigen afdeling.”

Op de nieuwjaarsreceptie van de afdeling Brakel/Lierde, werd dan ook een voorlopig bestuur aangesteld met o.a. Libert Gaublomme als voorzitter, Marc Goeman als secretaris, Antoine Van Audenhove als penningmeester en Pascale De Meyer als contactpersoon.

Belangstellenden en sympathisanten kunnen steeds contact opnemen met Paccale De Meyer via nr. 0475/24.31.04 of E-Mail antoine.van.audenhove@gmail.com.