Oud-Anderlechttrainer Urbain Braems uit Zottegem over Robbie Rensenbrink

Zottegemnaar en ex-trainer van RSC Anderlecht Urbain Braems heeft een hommage geschreven aan Robby Rensenbrink. De oud-voetballer van RSCA overleed vrijdag op 72-jarige leeftijd ten gevolge van een spierziekte. Braems en Rensenbrink werden in 1974 kampioen met RSCA.

“Afgelopen weekend was ik geschrokken van het droevige nieuws die ik vernam dat “Rob Rensenbrink” niet meer onder ons was. Hij heeft de strijd verloren tegen een progressieve spier/zenuwziekte. Rob was een fantastische speler en voor mij steeds een goede vriend gebleven. Hijzelf was samen met zijn vrouwtje Corry enkele jaren geleden te gast in het landelijke Sint-Goriks Oudenhove bij het 50 jarige huwelijksjubileum van mijn vrouw Eliane en ikzelf. Ik moet de mooie woorden van Jan Mulder beamen : “Rob Rensenbrink was één en voor mijzelf de meest getalenteerde voetballer die ooit op de Belgische voetbalvelden rondliep. Ik was een gelukkig trainer toen wij o.a. dankzij de dribbels en de goals van Rob Rensenbrink de kampioenstitel met Anderlecht in 1974 binnenhaalden. In bijlage foto’s van dit Anderlechtteam. We zien ook Paul Van Himst en Hugo Broos bij deze kampioenenploeg. Naast Rob Rensenbrink hebben we al afscheid moeten nemen van toppers zoals Ludo Coeck en Swat Van der Elst. Nu zondag 2 februari aanstaande zal ik als oud trainer van Anderlecht hopelijk kunnen aanwezig zijn op de thuismatch van RSC Anderlecht tegen Moeskroen. Er zal een huldebetuiging of hommage voor Rob Rensenbrink zijn.”