@ Sfeerbeeld Rode Duivels Markt Zottergem 2020

Stad Zottegem zoekt kandidaten om EK-matchen Rode Duivels op de markt uit te zenden

Samen op groot scherm de wedstrijden van de Rode Duivels bekijken en na elke overwinning van Belgi ë samen vieren op de Zottegemse Markt? Burgemeester Jenne De Potter ziet het in ieder geval graag gebeuren. Het stadsbestuur wil dan ook de live-uitzending van de EK matchen van de Belgen op de Markt toelaten en organiseert daarvoor een publieke oproep naar geïnteresseerde kandidaten.

Burgemeester De Potter:

“Na die fantastische zomer van 2018 met mooie overwinningen, leuke verbroedering en ongelofelijk veel volk tijdens die voetbalfeestjes op de Zottegemse Markt ter gelegenheid van het WK voetbal, doet de stad Zottegem een oproep naar geïnteresseerde verenigingen, ondernemers of particulieren die de organisatie van het EK dorp met uitzending op groot scherm op zich wensen te nemen. Het moet opnieuw een feest worden in Zottegem waar iedereen moet kunnen van genieten”

Om iedereen een gelijke kans te geven is een aanbestedingsdossier opgesteld op basis waarvan geïnteresseerde kandidaten zich kunnen melden en een dossier kunnen indienen. Inschrijven kan tot uiterlijk 17 februari om 11u. Het dossier is te verkrijgen via secretariaat@zottegem.be of op de website van de stad.

De geselecteerde kandidaat engageert zich om alle wedstrijden van de Rode Duivels, ook na de voorrondes én de finale van het EK, ook al spelen de Belgen die niet — waar we voor alle duidelijkheid niet van uitgaan — uit te zenden op de Markt.

De eerste 3 matchen van de Rode Duivels tijdens de voorronde zijn:

Zaterdag 13 juni Belgi ë — Rusland (21u)

Donderdag 18 juni: Belgi ë — Denemarken (18u)

Maandag 22 juni: Belgi ë — Finland (21u)

EK Finale : zondag 12 juli

Burgemeester De Potter: “We zoeken kandidaten met een stevig, goed onderbouwd dossier die aandacht hebben voor veiligheid, die een mooi randprogramma kunnen aanbieden, die kwaliteit van de uitzending garanderen, maar ook samenwerken met lokale actoren en aandacht hebben voor duurzaamheid en milieu. Ik kijk nu al uit naar de wedstrijden en we duimen uiteraard dat de Rode Duivels de Europese titel halen. Dan wordt het zeker een groot feest in Zottegem”, knipoogt de burgemeester.