©Sophie Richez - Joost Arents schepen voor ICT en digitalisering

Ninove groepeert de inschrijvingen van vrijetijdsactiviteiten stadsdiensten via 1 digitaal kanaal

Je kind inschrijven voor een sport- of jeugdkamp, speelpleinwerking of naschoolse kinderopvang in ’t Kadeeken? Dat kan voortaan via 1 digitaal kanaal!

IBO ’t Kadeeken werkte al een aantal jaar met Ticketgang voor de inschrijvingen in de naschoolse kinderopvang. De jeugd- en sportdienst stappen nu in hetzelfde systeem. Joost Arents, schepen voor digitalisering:“1 account voor alle inschrijvingen voor de activiteiten van deze diensten, maakt inschrijven heel wat eenvoudiger. Zo hoef je maar 1 keer in te loggen om voor verschillende kampen of opvang in te schrijven. Gedaan met inloggen op verschillende systemen. Vanaf nu reserveer je in één beweging al de opvang voor je kinderen.”

Je kan geld opladen in je online portefeuille, en die gebruiken voor je inschrijvingen voor het speelplein, sportkampen of voor IBO ‘t Kadeeken.

Het systeem wordt later nog uitgebreid naar andere vrijetijdsactiviteiten. Zo zal je er op termijn ook kunnen inschrijven voor bijvoorbeeld lezingen in de bib, de gezinssportdag …

Start inschrijvingen

De sportdienst start al met de online inschrijvingen voor sportkampen op 3 februari; de speelpleinwerking opent de inschrijvingen begin maart. Voor ’t Kadeeken kan je het hele jaar door inschrijven (vanaf de 15de van de maand, voor de maand die daarop volgt). Dat doe je via  www.ninove.be.

X