Neos Oosterzele organiseert boeiende voordracht in De Rots Scheldewindeke

Prof. Willy Goossens praat over oorsprong en evolutie van de mens

Dankzij Neos Oosterzele kan je op donderdag 20 februari om 14 u in zaal De Rots, Marktplein in Scheldewindeke komen luisteren naar de boeiende lezing ‘Waar komen we vandaan?’ van Prof. Willy Goossens. Hij brengt een uiteenzetting over de oorsprong en de evolutie van de mens. De causerie van Prof. Goossens, een absolute aanrader. Mis deze verhelderende voordracht niet. (Reporter 17).
De mens heeft niet altijd bestaan. Ten opzichte van het ontstaan van de aarde en andere levende wezens is hij pas kortgeleden verschenen. Tot in de 19 de eeuw werd Genesis uit de Bijbel letterlijk genomen en was het bestaan van Adam en Eva een onomstotelijk feit. Rond 1600 berekende de Ierse bisschop James Ussher, op grond van gegevens uit de Bijbel, dat de aarde door God geschapen werd op zondag 23 oktober 4004 voor Christus. Wetenschappelijk onderzoek bewees echter dat de aarde 4,5 miljard jaar geleden ontstond, de voorvader van de mens 7 miljoen jaar geleden en de moderne mens pas 20.000 jaar geleden.
Graag meer vernemen? Schrijf dan in, je kan het bedrag van 8 euro (leden) of 10 euro (niet — leden) overschrijven op rekeningnummer BE13 2900 3121 6439 van Neos Oosterzele voor 14 februari 2020 met vermelding van naam en voordracht Prof. Goossens. Info: Dany De Loor, 0497 / 48 92 08, danielle.deloor@telenet.be.     Reporter 17