Groen Horebeke reikte op haar nieuwjaarsreceptie haar Groene Pluim 2020 uit aan het Geuzenfeest.

Groen Horebeke liet dit jaar haar leden kiezen aan welke Horebeekse persoon of vereniging, die zich in het voorbije jaar verdienstelijk heeft gemaakt op sociaal, cultureel en/of ecologisch vlak, zij het liefst een pluim wensten te geven. Als genomineerden kwamen Gift Horebeke, Meyke de Leeuw en het Geuzenfeest uit de bus waarna iedereen via een poll verspreid op Facebook kon stemmen op zijn of haar favoriet. “We zijn vanzelfsprekend heel gelukkig met deze offici ële erkenning maar willen natuurlijk ook de twee andere genomineerden eren want zij verdienen deze waardering ook”, zegt Cornelis Blommaert, die uit handen van gemeenteraadslid Petra De Sutter, de Groene Pluim in ontvangst nam in naam van het Geuzenfeest.

Reeds zestien jaar lang organiseren de initiatiefnemers in de zomer het Geuzenfeest. “Respect voor iedereen, gelijkheid en solidariteit is daarbij steeds onze leidraad geweest”, zegt Cornelis Blommaert. De initiatiefnemers organiseren naast het Geuzenfeest ook al jarenlang de nieuwjaarsreceptie van de Geuzenhoek op Korsele, waar iedere vriend, buur, sympathisant, medewerker of mandataris meer dan welkom is. Naast het samenbrengen van tal van mensen, wordt de opbrengst van zowel het Geuzenfeest als de nieuwjaarsreceptie steeds integraal geschonken aan een goed doel zowel binnen onze landsgrenzen als tot ver daarbuiten. Het Geuzenfeest zal dit jaar op 16 augustus plaatsvinden. Filosoof en schrijver Bleri Lleshi bevestigde alvast als spreker