programmaboekje gc de kluize

Steven De Bruyn gaat solo in GC De Kluize

Gangmaker van El Fish en The Rhythm Junks

Als huis van vertrouwen, vol vernieuwing en verrassingen blijft het Oosterzeelse cultuurhuis De Kluize u het beste —, fijnste en ontspannenste van podiumkunsten aanbieden. Op woensdag 19 februari om 20 u is Steven De Bruyn, gangmaker van El Fish en The Rhythm Junks, te gast in ons ambitieus cultuurhuis. GC ‘t Groenendal participeert. Wees getuige van zijn nieuw project The Eternal Perhaps’. Steven De Bruyn, een harmonicavirtuoos. (Reporter 17, foto Danny De Lobelle)
Het moment is gekomen voor Steven De Bruyn. Na een kwarteeuw veelkoppig en vaak uitbundig samenspel gaat Steven De Bruyn solo. Wanneer hij aan het eind van de eighties mondharmonica begon te spelen, droomde hij dat dit kleine tuig zijn paspoort tot de wereld zou worden. Sinds dat moment leeft hij voor die droom en maakte hij van het ‘noeneke’ zowaar een sexy instrument. Hij heeft een eigen karakteristieke sound en stijl, die zigzagt tussen blues, free jazz en wereldmuziek. Een muziekacrobaat.
Het aftasten van de grenzen van de harmonica is voor Steven De Bruyn de normaalste zaak van de wereld. Toch is niets zo spannend en kwetsbaar als werkelijk alleen met zijn instrument muziek maken en performen. In GC De Kluize wordt hij live begeleid door Jasper Hautekiet, begenadigd muzikant en compagnon de route. Steven De Bruyn heeft met El Fish enkele ZAMU — awards in de wacht gesleept. Hij werd in 2004 uitgeroepen tot beste muzikant. In 2011 werd hij in dezelfde categorie genomineerd voor een MIA. Er is ook een heus alfabet aan samenwerkingen van Zap Mama tot Raymond van het Groenewoud, van Eugene Chadtourne tot het Brussels Philharmonic.
Tickets kosten 12, 11, 10, 9 en 8 euro en zijn verkrijgbaar in GC De Kluize, Sportstraat 3, Scheldewindeke, 09 / 363 83 30, reservaties@oosterzele.be, www.gcdekluize.be.     Reporter 17