Kinderen worden in de spoed van het ASZ ondergedompeld in een heuse onderwaterwereld.


Geraardsbergen. Woensdag   februari vindt de inhuldiging van de nieuwe pediatriebox en wachtzaal plaats op de dienst Spoedopname op campus Geraardsbergen. Een opname of behandeling in een ziekenhuis kan voor een kind een nare ervaring zijn. Dankzij de sponsoring van Foundation Jana De Koker worden kinderen op de dienst Spoedopname van campus Geraardsbergen voortaan opgevangen in een aangename, kindvriendelijke kamer.

De aparte pediatriebox die gebruikt wordt als behandelruimte op de dienst Spoedopname werd met mooie muurschilderingen ondergedompeld in een magische onderwatersfeer. “Op deze manier willen we op de kinderen een bepaalde rust overbrengen, de leefomgeving aangenamer maken en voor afleiding zorgen tijdens de onderzoeken”, zegt dr. Vergote, medisch diensthoofd van de spoedgevallendienst. “We zijn Foundation Jana De Koker dan ook heel dankbaar dat we met dit project de nare ervaring van een opname op spoed voor kinderen tot een minimum kunnen beperken.”

Het idee achter de aparte wachtkamer voor kinderen — waar het onderwaterthema doorloopt — is om de stroom van kinderen te scheiden van de overige spoedgevallenpati ënten omdat een kind al angstig genoeg is binnen de vreemde ziekenhuiswereld. Daarbovenop nog in contact komen met andere zwaargewonden of slachtoffers van een ongeval willen we vermijden. Kinderen krijgen ook steeds voorrang in de wachtzaal, behalve op hoogdringende gevallen. Verder is de wachtruimte op de dienst spoedgevallen een aangename ruimte met klein meubilair, speelgoed, een spelconsole enz.

Eerder al, in november 2018, werd de pediatriebox in het A.S.Z. op campus Aalst omgetoverd in een magische speelkamer. En dankzij Foundation Jana De Koker, kon trouwe partner Lizart nu hetzelfde doen in Geraardsbergen.

X