Brutale en spectaculaire inbraak in Kr ëfel. Inbrekers laten een spoor van vernieling achter.

Het volledige verhaal...


Geraardsbergen. Zondagnacht tussen 12.00 en 2.00 uur braken inbrekers in het Kr ëfelfiliaal te Geraardsbergen in. Ze maakten een gat in het dak en drongen met grote ladders de winkel binnen. Ze namen voor vele duizenden euro’s aan elektronica mee en lieten een spoor van vernieling achter. De politie en de verantwoordelijke van het filiaal waren door het alarm snel ter plaatse, maar visten achter het net.

Zondagnacht braken inbrekers tussen 12.00 en 2.00 uur in het Kr ëfelfiliaal te Geraardsbergen in. Ze klommen op het dak en maakten een groot gat, waarlangs ze via grote ladders in de winkel afdaalden. De inbrekers gingen driest te keer en hadden het volgens een getuige vooral gemunt op dure elektronica van het merk Apple. Daarbij werd de nodige schade aangericht. Kabels werden doorgesneden en kasten opengebroken. Ook de brokstukken van het dak en het plafond vielen naar beneden en richtten flink wat schade aan. De dieven gingen heel snel te werk. Ze verlieten langs dezelfde weg de winkel en lieten de ladders en het inbrekersmateriaal achter.

De politie en de verantwoordelijke van het filiaal waren snel ter plaatse. Daar de politie sneller op de plaats van delict was, betraden ze langs dezelfde weg de winkel dan de inbrekers, langs het dak. De filiaalverantwoordelijke schrok zich bij aankomst een hoedje en dacht dat de inbrekers nog aanwezig waren. De politie verrichtte onderzoek naar mogelijke sporen.

Tegen maandagmorgen was niets meer van de inbraak te merken. Het personeel had de halve nacht doorgewerkt om de winkel tegen de ochtend operationeel te krijgen. ‘Toen de eerste klanten aankwamen was het dak voorlopig gedicht, het plafond hersteld en de winkel volledig opgeruimd’, vertelt ons de getuige.

Julien Borremans

X