Stadsbestuur Zottegem houdt vast aan terrasbelasting ondanks voorstel Open VLD

Ondanks aandringen van oppositiepartij Open VLD blijft het stadsbestuur van Zottegem vasthouden aan de gemeentelijke retributie op het plaatsen van terrassen en kramen. Het was gemeenteraadslid Lode Brunel (Open VLD) die in de gemeenteraad met het voorstel kwam om ze af te schaffen.

“Als stad rekenen we op onze lokale winkeliers en horeca-uitbaters om ons centrum tot leven te brengen”, verklaarde hij. “Het is dankzij hun evenementen en initiatieven dat er in Zottegem wat te beleven valt. Toch hoeven ze hiervoor op de medewerking van onze stad niet te rekenen. In plaats van ze aan te moedigen om initiatieven te nemen, krijgen ze hier een retributie om de oren. Begin dit jaar werd de retributie zelfs met 15% verhoogd, maar met een jaarlijkse opbrengst van amper 13.000 euro valt ze te catalogeren als een echte pestmaatregel.” Schepen van Financi ën Leen Goossens (CD&V) motiveerde de beslissing door te wijzen op het feit dat de terrassen en kramen openbare ruimte innemen en het dus logisch is dat daar een vergoeding tegenover staan.” Bruneel betreurt de beslissing. “Jammer dat het stadsbestuur geen oren had naar mijn pleidooi. Wij streven naar een bruisende stad met gezellige terrassen, leuke winkels en originele evenementen. Ons bestuur blijkbaar niet. Dat vinden wij als Open Vld bijzonder jammer.”