Po ëzieweek in de bib van Melle

Toast Literair en po ëziewedstrijd

Toast Literair

Davidsfonds Melle-Merelbeke organiseerde een po ëzievoordracht, gebracht door een uniek duo, Annemie Deckmyn en Bert Verbeke met Alles Gebeurt Onderweg.
In Alles Gebeurt Onderweg brengen een moeder en haar zoon een ode aan de immer zoekende mens. Annemie Deckmyn debuteerde begin 2018 met haar po ëziebundel Alles Gebeurt Onderweg waarin zij herkenbare thema’s aansnijdt, van de vergankelijkheid van de liefde tot lichamelijk verval. Speels en aangrijpend van toon, de juiste plekken rakend. Het boek is ondertussen aan een tweede druk toe. Tijd dus om zich aan de literatuurminnende mens te tonen. Dat doet ze samen met haar zoon Bert Verbeke, acteur en muzikant, die haar gedichten muzikaal ondersteunt, herwerkt of omvormt tot popmuziek.

Melle een po ëziewedstrijd door de bib in samenwerking met KultuurThuis Henri.


De bibliotheek bracht op zondag 2 februari een po ëzie programma in samenwerking met Kultuur(t)huis Henri met po ëzie van de uit Gent afkomstige dichter muzikant Jana Arns , tussendoor zorgde Linde Gettemans (zang), Nele Sels (zang) en Yanna Penson (piano) voor muzikale omlijsting.. Ook de winnaars van de po ëziewedstrijd van Kultuur(T)huis Henri werden bekend gemaakt en kom je te weten welk gedicht/slogan op een t-shirt komt.

Jana Arns
(Gent, 1983) is dichter, muzikant en fotograaf. Naar aanleiding van de po ëzieweek exposeert zij in KultuurThuis ‘Henri’ met haar po ëtische foto’s. Als fotograaf exposeerde ze reeds in de Salons in Sint-Niklaas en Museum M Leuven. Net als in haar gedichten probeert zij met haar foto’s te bestaan als niet te bestaan en dit op een erg sensitieve, zeg maar sensuele manier.

De winnaars van de po ëziewedstrijd
De hoofdprijs ging naar Ann Van Hauwaert. Haar kort gedicht zal vanaf nu te zien zijn op een T-shirt die te koop zal aangeboden worden in de bib en in het KultuurThuis. Andreas Raven mocht de tweede prijs in ontvangst nemen, de andere deelnemers waren : Mieke Kemseke, Marc Van Campenhout, Jan De Vis en Claudine Voet.