Petitie gestart voor het behoud van de Oude Trambaan.


Geraardsbergen. De verkoop van de Oude Trambaan werd vorige week afgelast. We verwijzen daarvoor naar eerder verschenen artikels op de nieuwssite Nuus. Ook Climaxi vindt dat de trambaan niet mag verkocht worden en zette een petitie op. Filip De Bodt van ’t Uilekot vzw: ‘De trambaan is immers een ideale verbindingsweg tussen Deftinge/Goeferdinge/Zarlardinge/het voetbalveld en de Astridlaan. Deze trambaan kan bovendien de verbinding maken tussen Geraardsbergen, Lierde en Herzele als veilig alternatief voor fietsers en voetgangers. Een groot deel van deze verbinding is bovendien al gerealiseerd op het grondgebied van Herzele.’

Climaxi en ’t Uilekot vzw vragen het stadsbestuur van Geraardsbergen om het idee van de verkoop van de Trambaan te laten vallen en samen met de gemeentebesturen van Herzele en Lierde de handen in mekaar te slaan voor de realisatie van een trage wegen-route langs dit traject.

Beide organisaties starten een petitie op. Je kan tekenen via deze link:
https://petitie.be/…/herstel-trambaan-geraardsbergen-herzele