Dikketruiendag: scholen van De Denderende Bende houden ijsblok in leven.


Geraardsbergen. Alle 5e of 4e leerjaren van de scholen in en rond Geraardsbergen vormen dit schooljaar samen ‘De Denderende Bende’. Ze zijn de uitdaging van reuzen Goliath en Kineke Baba aangegaan om de strijd aan te binden tegen de klimaatpestkoppen.

Vorige week bereikte hen een ijzige opdracht…:  elke school ontving een reuzegrote ijsblok, die de bendeleden zo lang mogelijk in leven moeten houden. Tot op vandaag zijn er nog verschillende ijsblokken in leven dankzij slimme isolatietechnieken. De ijver en spitsvondigheid van de leerlingen kent daarbij geen grenzen: van een nagebouwde iglo tot het concept van de ijskelder en het gebruik van koelelementen, isolatieplaten, aluminiumfolie, piepschuim, warmtedeken en bubbelplastic. Al veel bijgeleerd!

#DeDenderendeBende #DikkeTruiendag #giesbaargsejeugd #Klimaatgezond #milieuzorgopschool