Groen wil nachtaanbod voor bus en trein


Geraardsbergen. Het zal je maar overkomen. Een avondje uit op Valentijn. Maar net wanneer het romantisch begint te worden, moet je haastig de rekening vragen. Je laatste trein of bus wacht niet op de liefde. Daar wil Groen verandering in brengen op Valentrein. Om na avondje uit terug thuis te geraken in Geraardsbergen vanuit Gent moet je tijdens het weekend al om 22u19 de laatste trein nemen. Het aanbod van bus of trein is de laatste jaren stelselmatig achteruit gegaan. “Als het openbaar vervoer een echt alternatief wil zijn voor de wagen dan moet er meer, beter en betaalbaar openbaar vervoer komen”, zegt Groen voorzitter Patrick Franceus uit Geraardsbergen.

Samen met Kamerlid Kim Buyst en Vlaams parlementslid Björn Rzoska wil Groen Geraardsbergen werk maken van een uitbreiding van het aanbod in openbaar vervoer ’s avonds en van een nachtaanbod op de grote lijnen . Buyst en Rzoska: “In een slim mobiliteitssysteem is er dag én nacht een beschikbaar alternatief. Er is dringend nood aan meer investeringen in treinen, trams en bussen, ook na acht uur ’s avonds.”

Groen Geraardsbergen deelt op de dag voor Valentijnsdag Valentreinkaartjes uit in het station van Geraardsbergen om de honderden pendelaars die elke dag het openbaar vervoer nemen te bedanken. Hopelijk voor veel pendelaars de manier om de dag met een glimlach te beginnen. “We willen pendelaars op Valentrein vooral een positief gevoel geven,” besluit Groen voorzitter Patrick Franceus uit Geraardsbergen.