©RV - Techniek workshops voor leerlingen uit de eerste graad secundair

Huis van het Kind Ninove en het PTI organiseren technische workshops voor leerlingen uit de eerste graad secundair

Kiezen voor een technische richting is een slimme keuze. Want het is niet alleen super interessant,   het biedt later ook veel mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Maar onbekend is vaak onbemind.

Huis van het Kind Ninove en het PTI (Provinciaal Technisch Instituut) Ninove hebben de handen in mekaar geslagen om kinderen enthousiast te maken voor techniek.

In maart en april 2020 kunnen leerlingen uit de eerste graad van het secundair onderwijs terecht in het PTI Ninove voor enkele exclusieve techniek-workshops! Op deze manier kunnen ze hun technisch talent ontdekken.

Techniekworkshop 2D tekenen en laser-cutten

Woensdagnamiddag 4 en 11 maart, 13 tot 15 uur, PTI Ninove, Centrumlaan 160, 12-14 jaar, 5 euro, UiTPAS met kansentarief 3 euro voor de twee dagen.

Je leert de knepen van het 2D-tekenen, maakt kennis met de juiste software, krijgt een weekje tijd om thuis te tekenen en gaat dan  aan de slag met de laser-cutter. Wat je ontwerpt, wordt uitgesneden en neem je mee naar huis.

Techniekworkshop 3D

Woensdagnamiddag 18 en 25 maart, 13 tot 15 uur, PTI Ninove, Centrumlaan 160, 12-14 jaar,  5 euro, UiTPAS met kansentarief 3 euro voor de twee dagen.

Je leert meer over  het 3D-tekenen en de juiste software. Je kan thuis een  weekje tekenen en maakt nadien gebruik van  de 3D-printers. Wat je ontwerpt, wordt geprint en neem je mee.

Techniekworkshop robot programmeren

Woensdagnamiddag 22 en 29 april, 13 tot 15 uur, PTI Ninove, Centrumlaan 160, 12-14 jaar, 5 euro    + 20 euro voor de robot, UiTPAS met kansentarief 3 euro  voor de twee dagen + € 20 voor de robot.

In het hart van elke robot zit een computer. Wij gaan aan de slag met een Arduino mini-computer. De eerste woensdag leer je programmeren en krijg je alle software mee. De tweede woensdag monteer en programmeer je je eigen robotauto.

Inschrijven  kan via  inschrijvingen@pti-ninove.be

Meer info?