Vrouwen die rooftocht pleegden in Zottegems appartement zijn gevat en veroordeeld

Op 28 januari 2019 pleegden twee vrouwen van Servische afkomst een inbraak aan de Heldenlaan te Zottegem. Op camerabeelden was te zien hoe beiden het appartement binnengingen en met een gevulde trolley weer buiten kwamen.

Onder andere juwelen en waardevolle voorwerpen werden ontvreemd. Op de camerabeelden was ook de auto met Franse nummerplaat te zien. Het voortuig werd in Maart 2019 opnieuw opgemerkt te Zottegem en kon door de politie onderschept worden.

De vrouwen wonen in Frankrijk maar moesten zich nu voor de correctionele rechtbank in Oudenaarde verantwoorden voor de feiten in Zottegem en andere inbraken en diefstallen uit de streek. De strafrechter heeft de vrouwen veroordeeld tot een gevangenisstraf van achttien maanden, deels met uitstel, en een boete van 1.600 euro.

(Bron Het Nieuwsblad)