Brand in voormalig confectieatelier te Lierde.

Voormalig confectieatelier Lapage te Sint Maria Lierde gaat in de vlammen op.

Woning totaal in de as gelegd doch er vielen gelukkig geen slachtoffers.

blussen vanuit hoogtewerker van het confectieatelier te LierdeWoensdagochtend werd omstreeks 4 uur brand opgemerkt in het voormalig confectieatelier van de familie Lapage aan de Nieuwstraat te Sint Maria Lierde.

Er werd dadelijk alarm geslagen en de brandweer verwittigd. Toen de eerste ploegen van de posten Brakel en Geraardsbergen via de Kardinaalshoek het pand bereikten sloegen de 4 à 5 meter hoge vlammen al door het dak.

De spuitgasten hadden de brand vrij vlug onder controle doch konden spijtig genoeg niet verhinderen dat de woning totaal in de as gelegd werd.

Het voormalig confectieatelier, waar indertijd vooral koerstruien werden vervaardigd, was omgebouwd tot woning doch   al enige tijd onbewoond.

Om de kilte uit de woning te verdrijven had de eigenaar blijkbaar dinsdag een pelletkachel aangestoken. De brandweer vermoedt dat dat de oorzaak is van de brand daar in de plaats waar hij stond de vuurhaard het hevigste woedde.

Zelfs al is er waarschijnlijk geen kwaad opzet mee gemoeid toch werd de site door de politie verzegeld. Het parket zal dienen te beslissen of er al dan niet een branddeskundige zal aangesteld worden.

confectieatelier in as gelegd te Lierde

zicht op het uitgebrande confectieatelier Bluswerken aan confectieatelier te Lierde