‘Oosterzele Onderneemt’ beloont trouwe klanten die aankopen bij lokale handelaars

Hugo Verstraeten: ‘Lokaal kopen voor diensten en producten is goed voor de toekomst van een gemeente

In het hypermoderne Ubeon, Roosbloemstraat 1/1 in Oosterzele had op maandag 10 februari de prijsuitreiking plaats van de eindejaaractie, die georganiseerd werd door ‘Oosterzele Onderneemt’ in samenwerking met het gemeentebestuur Oosterzele. De actie liep van 1 december 2019 tot en met 15 januari 2020. De winnaars genoten van het warm onthaal van co- voorzitter Hugo Verstraeten en van de gezellige sfeer op de receptie. Er mocht met recht en reden eens geklonken worden met de prijswinnaars en de pers. De service en de vriendschap die je lokaal krijgt is de toegevoegde waarde van de lokale economie. Tijdens de eindejaaractie verwenden 19 handelaars Oosterzeelse consumenten. De winnaars ontvingen een waardebon van 25 euro. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle)

Co- voorzitter Hugo Verstraeten: ‘Globaal werden er 1.128 volledig afgestempelde kaarten ingediend. Hartelijk dank aan alle klanten die deelnamen en aan de deelnemende handelaars en een dikke proficiat aan alle winnaars. Dank voor de materi ële en financi ële steun van de gemeente’, speechte een sterk op dreef zijnde voorzitter Hugo Verstraeten. De klanten konden bij de deelnemende handelaars stempels verzamelen op hun spaarkaart. Per deelnemende handelaar was een waardebon voorzien van 25 euro. De 19 waardebonnen werden verloot onder alle klanten met een volledige spaarkaart(met 12 stempels erop. De actie wil de lokale handel stimuleren. Voorzitter Hugo Verstraeten en het bestuur van ‘Oosterzele Onderneemt’ blijven de lokale economie met verve verdedigen. Met de Eindejaaractie wil ‘Oosterzele Onderneemt’ de kracht, de dynamiek, creativiteit en diversiteit van Oosterzeelse handelszaken aantonen én ook bewijzen dat ze mee zijn met de tijdsgeest. De deelnemende lokale handelaars: Cybele , Bockstaele-Hairstyling, Het Zoeteke, De Vierhoekhoeve, Slagerij Kurt, Marva Coiffure, Slagerij Günther & Wendy, Groenten en fruit Simonne Leys, Podocenter La Cr éa, Bo T é, Verzekeringen De Groote nv, MADE BY VERO, Chris Decor v.o.f., Kookwinkel Oud Huis Sacks, Eveline, Fietsen Stefan, Matagalpa brood en banket, Kapsalon Sabine en Louis Delhaize, hebben tijdens de Eindejaaractie nog maar eens hun klanten verwend. ‘Oosterzele Onderneemt’ wil de bevolking ervan overtuigen om zijn inkopen te doen bij de lokale handelaars.

Hugo Verstraeten (drijvende kracht en man met vele verdiensten voor de lokale economie, R17) wenste namens het bestuur van ‘Oosterzele Onderneemt’ iedereen een gezond, gelukkig, ondernemend en inspirerend 2020. ‘We hopen 2020 als overgangsjaar te zien naar het opnemen en uitvoeren van het beleidsplan 2020 — 2025. De verjonging en vernieuwing gaat door, we bouwen aan een toekomstgerichte Lokale Raad voor Economie. De vier grote speerpunten: Support — Stimulatie — Collaboratie — Expert krijgen in de voorbije maanden meer en meer vorm, de laatste vergaderingen namen ook een aantal (jongere) nieuwe ondernemers deel aan de bijeenkomsten van het bestuur. Het geeft hoop voor de continuïteit naar de toekomst. Samen met Steffert Vanneste als co- voorzitter en een goede mix van nieuwe bestuurders en gevestigde waarden, hopen wij 2020 succesvol en op volle kruissnelheid te kunnen afsluiten. Ik kan dan als voorzitter een stap terugzetten en ruimte laten voor vernieuwende idee ën, met als het nog kan op de achtergrond, samen met de overige gevestigde waarden, de nodige ondersteuning bieden aan de nieuw ge ëngageerde bestuurders die samen met de schepen van Lokale Economie en het College van Burgemeester en Schepenen en de ganse gemeenteraad grote stappen kunnen zetten naar de invoering van de kernversterkende maatregelen die in de maak zijn: startende met het inzetten van een (deeltijdse) functionaris/expert als ondersteuning bij het bestuur die zich vrijwillig engageren om Oosterzele op de kaart te zetten en te houden als een leefbare landelijke gemeente waar ondernemers nog hun boterham kunnen verdienen. Met steun en respect vooral voor de mede uitbouw van lokale producten in het reguliere handelsapparaat. Lokaal kopen en dit zowel voor diensten als producten is goed voor de toekomst van een gemeente. De cohesie tussen ondernemen en verenigingen en een goed sociaal weefsel is heel sterk met mekaar verbonden. De groot distributie zowel digitaal als via fysieke distributiecentra zullen er nooit in slagen om zo dicht bij de burger te staan en om een groot deel van het PR — budget beschikbaar te stellen van de lokale initiatieven van lokale organisaties. We wensen jullie vooraf te danken om samen met het voltallige bestuur en de politiek gemandateerden deze boodschap te versterken en mee uit te dragen. Verruimende idee ën ter ondersteuning zijn meer dan welkom’, besloot co – voorzitter Hugo Verstraeten zijn nieuwjaarwens.

Winnaars Eindejaaractie

De Badrihaye, Marie — Louise Huygens, Anne — Marie De Paepe, Louis Van Damme, Linda De Backer, Eveline Vermeire, Christine Goedertier, Louis D’hont, Lucienne De Mulder, Annick De Thaye, Magda Goedertier, Frederik Van De Velde, Eddy De Pauw, Jeanne Van Herpe, Katja Van de Velde, Linsy Meysman, Steven De Looze, Guy De Scheirder, Ann Engels.

Freedelity E-id klantenkaart

Gina Meireleire, Lieven De Roover, Frederik Essel werden de winnaars Feedelity E- id klantenkaart 4 de trimester 2019. Ze winnen een bon van 25 euro dankzij Het Zoeteke, Stokerij Van Damme en Bistro Onder den Toren. Je kan bij zes handelaars in Oosterzele gebruik maken van je elektronische identiteitskaart als klantenkaart bij Bistro Onder den Toren, Delicatessen Chantal, Bakkerij Bulth é, Koffiehuis Stokerij Van Damme en Het Zoeteke. Bij de zes handelaars samen zijn er bijna 6.000 unieke klanten geregistreerd. Afhankelijk van de handelaar spaar je geschenken (1 punt per gespendeerde euro). Bij elk van de handelaars ontvang je afhankelijk van de gespaarde punten cadeaus (een brood, koffie met gebak, korting op diner, doosje pralines,…)Bovendien worden er per kwartaal uit al de bezoekers bij drie deelnemende handelaars drie bonnen uitgeloot ter waarde van 25 euro. Ook jij kan een bon winnen. Doe zoveel mogelijk je aankopen  bij je handelaar die gebruik maakt van de Freedelity met je E-id klantenkaart.

Meer weten over ‘Oosterzele Onderneemt’? Info: communicatie verantwoordelijke Lesley Van Den Berge, 0485 / 20 89 04, lesly@quanto.be, of naar een van de co/voorzitters Hugo Verstraeten, 0471 / 36 35 34, Hugo.Verstraeten@hetzoeteke.be of Steffert Vanneste, steffert@quanto.be.

LET WEL! Wie NIET aanwezig was op de prijsuitreiking kan tot 28 februari 2020 de prijs afhalen bij Het Zoeteke, Stationsstraat 23, Scheldewindeke. Niet – afgehaalde prijzen voor 28 februari 2020 worden uitgeloot aan reserve kandidaat winnaars.     Reporter 17