Carnaval in Lede

Verkiezing Jeugdprinsenpaar

Zaterdag 29 februari vanaf 13 u vindt in zaal De Bron in Lede de jaarlijkse verkiezing plaats van het Jeugdprinsenpaar. Er staat zaterdag 29 februari tijdens het 44 ste kindercarnaval veel op het spel voor de kandidaten die dingen naar de titel van Jeugdprins en Jeugdprinses. Men kan nog inschrijven tot 15 februari 2020.   (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle)
Organisator De Orde van de Leedse Hovaardige Boer hoopt dat vele carnavalisten komen afgezakt naar zaal De Bron, Kerkevijverstraat in Lede. De kandidaten voor Jeugdprins en Jeugdprinses willen vooreerst de eer van hun carnavalsvereniging hoog houden. Ze moeten ook minstens 60 procent van de punten halen. Alles hangt af van de namiddag zelf, de show en de steun van de supporters. Voor hun show kunnen ze gelukkig rekenen op de steun van hun carnavalsvereniging en een sliert sympathisanten. Allemaal carnavalisten in hart en nieren. Ze beloven op hun kinderzieltjes dat ze een spetterende show gaan brengen en hebben op hun prille leeftijd de Leedse carnavalsmicrobe te pakken. Al voor de verkiezing zijn ze al de helden in hun carnavalsvereniging. Uw aanmoediging is op zaterdag 29 februari heel belangrijk. Voor Yentl Keppens wordt het bijzonder, vorig jaar werd hij voor de
derde keer verkozen. Hij wordt gekroond tot keizer. Emmely Boeykens dingt voor de derde keer mee, ze wil de titel van jeugdkeizerin in de wacht slepen.
Het wordt een namiddag vol amusement. Clown Jaspie fleurt het kindercarnaval op. Na de verkiezing van het Jeugdprinsenpaar vindt om 18 u de vermaarde Karamellenworp plaats. Wie wint het Gouden Boerke? Om 20 u 30   gaat in zaal De Bron de Machtsoverdracht door. Op zondag 1 maart trekt de 68 ste carnavalstoet door de straten van Lede. Op maandag 2 maart om 15 u trekt de Boerenmaandag (start Impedorp) zich op gang. Om 20 u worden in zaal De Bron de prijzen uitgereikt. Carnaval Lede wordt op maandag 2 maart om 22 u 30 traditiegetrouw afgesloten met de popverbranding op de parking politie.     Reporter 17
X