Vandaag: ‘Dag van de Academies’ in SABK Zottegem

Naar jaarlijkse traditie is het vandaag zaterdag 15 februari ‘Dag van de Academies’ en dan zetten alle academies van Vlaanderen en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest het deeltijds kunstonderwijs in de kijker. Ook in Zottegem gooit de Stedelijke Academie voor Beeldende Kunst aan de Trapstraat 45 die dag de deuren wagenwijd open.

Van 13u30 tot 17 uur zijn alle ateliers er vrij te bezoeken, men kan studenten en leerkrachten aan het werk zien en in de jeugdateliers kunnen kinderen deelnemen aan verschillende workshops. De studenten van 6 tot 18 jaar werkten in de voorbije weken rond het thema ‘Torens’. De resultaten hiervan vormen een rode draad tijdens deze opendeurnamiddag en zullen doorheen de hele academie te bewonderen zijn. De leerkrachten zullen ouders en bezoekers graag te woord staan en even pauzeren of gezellig napraten kan in het academiecaf é. Iedereen van harte welkom. Voor wie met de wagen komt is er goed nieuws. Het deel van de Sanitary-parking aan de Gustaaf Schockaertstraat werd hersteld en op het deel aan de Molenstraat (vlakbij de academie) werden 20 extra parkeerplaatsen aangelegd. Lees hierover meer via deze link.