Zottegemnaars getraumatiseerd nadat ze met pistool bedreigd worden

Twee Zottegemnaars geven aan dat twee jaar na de feiten nog steeds getraumatiseerd zijn nadat ze bedreigd werden met een vuurwapen.

De feiten dateren van augustus 2017, maar de zaak werd deze week bepleit in de correctionele rechtbank van Oudenaarde. Een andere Zottegemnaar, buur van de slachtoffers, stond er terecht voor inbreuken op de wapenwet, bedreiging en belaging. Hij was met een pistool naar het huis getrokken waar de slachtoffers zich op dat moment bevonden. Naar eigen zeggen omdat hij dacht dat er inbrekers waren, de eigenaars waren immers op reis, maar het waren de dochter en haar vriend die zich in de woning bevonden. Volgens hen was de man dronken en voelden ze zich bedreigd omdat de man het wapen naar hen richtte. De twee legden klacht neer en hierop werd het huis van de man gecontroleerd door de politie. Daar werden enkele (vergunde) wapens aangetroffen die niet op de juiste manier waren opgeborgen. Het parket vordert een jaar celstraf en een geldboete van 4.400 euro.