Storm Dennis blaast deel van oude schuur weg te Scheldewindeke

Een week na storm Ciara is het nu storm Dennis  met felle rukwinden en regen die schade veroorzaakt in ons land.

De eeuwenoude schuur vlakbij het Marktplein, is ernstig beschadigd door de twee opeenvolgende stormen. De schuur had al te lijden gehad onder de  hevige ruk  winden van Ciara,  het gebouw heeft een serieuze windstoot zaterdagavond niet overleefd”, zegt Jan Martens. Het dak van de schuur stortte gedeeltelijk in.

De boerderij van de familie Van De Vijver was in de middeleeuwen één van de eerste bebouwingen in Scheldewindeke en staat er dus al eeuwen.We hebben nu maatregelen genomen zodat de schuur niet verder kan instorten en er geen gevaar is voor de omgeving”. Het gebouw is niet geklasseerd of beschermd. “Maar we willen zoveel mogelijk van de oorspronkelijke structuur als dorpsgezicht behouden”, zegt Jan.