Leerlingen dans SAMWD pakken uit met verbluffend spektakel

Oosterzele en Zottegem mogen best fier zijn op academie

Velen waren nieuwsgierig naar de voorstelling ‘Canvas’ van de leerlingen dans van het Filiaal Oosterzele én Zottegem. Verbluffend. Zo kan men de opvoering van ‘Canvas’ omschrijven. ‘SAMWD danst kunst’. Indrukwekkend, de apotheose met ruim 200 leerlingen samen op het podium in de Oosterzeelse cultuurtempel De Kluize. Helemaal aan het einde klonk het vrolijke en passende ‘Alors, on dance’. En of de opvoering in de smaak viel. Gedurfd. Geslaagd. Een topprestatie. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle)
Een leuke vaststelling, 800 tickets gingen de deur uit, de theaterzaal van GC De Kluize was driemaal aardig volgelopen. Zo’n grote opkomst moet je nog altijd verdienen. De erkenning daarvoor zijn voor directeur Andy Dhondt, de leerkrachten en leerlingen van SAMWD een grote eer. In Oosterzele en Zottegem mag men trots zijn op de Academie voor Muziek, Woord en Dans. Een schitterende ervaring voor het mooie jonge volkje in het Gemeenschapscentrum De Kluize in Scheldewindeke. ‘Canvas’ werd met veel enthousiasme en passie gebracht. Schitterend, en dat vond ook het publiek. Op de achtergrond, een in het oog springende scenografie. Knap allemaal. Het werd meteen duidelijk dat het publiek een aangenaam spektakel wacht. Leerlingen dans een voorstelling van bijna anderhalf uur – zonder pauze – laten opvoeren is een heuse krachttoer. Men dook in de werken van August Rodin tot Keith Haring, van Ren é Magritte tot Louise Bourgeois. Al dansend ging men een verbinding aan met deze kunstwerken of leverde men bewegende commentaar. Heel veel spektakel, beroering en emotie. Met de voorstelling ‘Canvas’ schakelde de SAMWD nog maar eens een versnelling hoger. SAMWD bouwt verder aan zijn succesrecept van de vorige jaren en slaagde er dit keer in een breed publiek te laten kennismaken met de dansafdeling van SAMWD. Alle leerlingen van de dansafdelingen Zottegem en Oosterzele waren vertegenwoordigd: kleuterdans, dansinitiatie, ballet, hedendaagse dans en de danscompagnie. Vanaf de eerste minuut genieten. Hoe hebben de leerlingen dans dat klaar gespeeld? Door gewoon plezier te hebben in wat ze doen. Door de kracht van de overtuiging waarmee elke act werd gebracht. Ook de piepjonge danseresjes deden het puur en goed. Veel meisjes maar ook een aantal jongens hebben een uitdaging gevonden in dans. De Zottegemse en Oosterzeelse sterretjes fonkelden in de enig mooie theaterzaal GC De Kluize in Scheldewindeke. Ze haalden het grof geschut boven. Als toeschouwer kreeg je geen moment om op adem te komen. Er zaten in de voorstelling nooit dipjes. De leerlingen zetten een geweldige performance neer. Een dikke proficiat aan de leerlingen én leerkrachten. Ook de leerkrachten hebben gepassioneerd gewerkt aan ‘Canvas’. De opvoering stak ‘clever’ in mekaar. Jeugdige kracht. Opborrelende energie én trots. De ouders, opa’s en oma’s…zagen dat het goed was. Te oordelen naar de positieve reacties heeft iedereen ademloos genoten. Kijken, luisteren, genieten. Bewondering alom. Het stormachtig applaus sprak boekdelen.   Reporter 17