Veel waardering voor Bruisend Balegem

Bruiserkes vallen in de smaak

De opperbruiser Christ Meuleman en de bruisers kregen alweer veel waardering op het eetfestijn dat op zondag 9 februari georganiseerd werd in de feestzaal De Steenput in Balegem. Op zaterdag 8 februari werden honderden maaltijden aan huis geleverd en op zondag 9 februari kwamen een pak sympathisanten afgezakt naar het 18 de eetfestijn van Bruisend Balegem. Samen goed voor ruim 1.100 deelnemers. Van een succes gesproken. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle).
H
et eetfestijn werd het startschot voor de campagne van de tiende editie van Bruisend Balegem. Het fantastisch, muzikaal, cultureel, kunstrijk en folkloristisch spektakel vindt plaats op 15 augustus 2020. ‘De waardering doet deugd en bewijst dat de inspanningen van het Bruisend Balegem-comit é door de inwoners van Balegem en de fusiegemeente enorm worden geapprecieerd’, weet opperbruiser Christ Meuleman. De editie 2020 oogt heel aantrekkelijk met als blikvanger en absolute topper Frans Bauer. Er wordt alweer een indrukwekkend programma voorgeschoteld.
Op het eetfestijn in feestzaal De Steenput kon men in een ontspannen sfeer lekker eten: kalkoen en warme beenhesp met frietjes, groentjes en sausjes. Het thuismenu met varkenshaasje met pepersaus en gratin aardappelen of Oostends vispannetje vielen fel in de smaak. Heerlijk. Ook de gloednieuwe bieren: het ‘Bruiserken Apero’ en het amberblond bier het ‘Bruiserken’ werden vlot besteld en uitstekend bevonden. Karaktervolle bieren. ‘We mogen tevreden terug blikken op het 18 de eetfestijn’, klinkt het bij het B.B. — comit é. Iedereen nam in zaal De Steenput de tijd om bij te praten en vriendschapsbanden te (her)smeden. Met veel verfijning werden de deelnemers verrast met een eetfestijn op niveau. Veel tafelplezier. Een goede keuken tegen een democratische prijs. Een algemeen gevoel van welbehagen. Iedereen heeft smakelijk, royaal en feestelijk gegeten en gedronken, en daar was iedereen per slot van rekening voor gekomen.
De opbrengst van het eetfestijn gaat integraal naar Bruisend Balegem 2020. Balegem zal op 15 augustus alweer bruisen van het leven. Op de tiende editie van Bruisend Balegem: opnieuw een smaakvolle cocktail van muziek, animatie, kunst, folklore, cultuur, ambiance. Op de koop toe: GRATIS.
 Reporter 17