Er komt nog geen sleet op Johan Verminnen

Neos Oosterzele blij met mooi succes

In een wervelwind van songs en geflankeerd door vijf uitstekende muzikanten, maakte de bijna 69 — jarige zanger Johan Verminnen snel duidelijk dat hij nog altijd — na 50 jaar podium -een formidabele zanger en een professionele artiest is.   ‘Een halve eeuw op de planken, en toch nog altijd plankenkoorts. Ja, ik wil elke keer, hier ook in Oosterzele, alles uit de kast halen, ik wil het altijd goed doen’, zei Johan Verminnen die met ‘Vrienden van toen, vrienden van vroeger’ startte. De toon was meteen gezet van een op en top gezellige zondagnamiddag in GC De Kluize. Zijn warme stem laat je niet onverschillig. Prachtige Nederlandstalige songs. Kleinkunst met een grote K. Het boegbeeld van het Nederlandstalig chanson palmde snel GC De Kluize in. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle)
Neos Oosterzele was blij met de ruime opkomst en het mooi succes. De Oosterzeelse cultuurtempel was aardig volgelopen voor ‘Plankenkoorts’, de nieuwe tournee van Johan Verminnen. In september 2017 bracht hij een live-cd ‘Plankenkoorts’ uit, met zijn grootste successen en de belangrijkste liedjes uit zijn loopbaan. Het album leverde de vonk voor zijn tournee. Een perfect optreden. Een optreden van Johan Verminnen is vooral luisteren, kijken, genieten. Stonden daar een klassenman en klassenband te performen? Alleszins. Het concert was gepolijst, evenwichtig, mooi uitgebouwd en netjes ingedeeld in twee blokken. Het aandachtig en gedisciplineerd publiek kreeg een heerlijke show van Johan Verminnen. In GC De Kluize bracht hij   de grootste successen uit zijn rijk gevulde loopbaan. Zoals daar zijn: ‘Mooie dagen’, ‘Ik wil de wereld zien’, ‘Laat me nu toch niet alleen’, ‘Rue des Bouchers’, ‘Brussel’, ‘Oostende in The Rain’, ‘k Voel me goed’,…’Maar mijn mooiste nummer dat ik ooit schreef is ‘Vier hoog in de wolken’, zei Johan Verminnen. Maar ook nieuwe nummers passeren de revue. Zoals ‘Een eiland vol eenzaamheid’, knap nummer. De voorstelling ‘Plankenkoorts’ werd met veel passie en enthousiasme gebracht. Hij bracht ook een ode aan Toots Tielemans en Pierre Rapsat. Johan Verminnen is ook een begenadigd verteller. Hij maakt tijdens zijn optreden als het ware een balans op van zijn leven. Als geen ander weet Johan Verminnen nummers te brengen die schitteren door originaliteit. Hij bewijst zijn grote liefde voor de Nederlandstalige song. Johan Verminnen, een geluid apart. Zijn stijl werkt. Heeft charisma. Komt gewoon over.
Het publiek vroeg en kreeg bis-nummers. Johan Verminnen eindigde verrassend met een ‘rap’, het ligt hem, dat swingend praten op muziek. Het publiek bedankte met een stormachtig applaus. Tot nog eens , Johan Verminnen.     Reporter 17