VZW Help Brandwonden Kids te gast in vrije basisschool De Wegwijzer met een rookkamer.

VBS De Wegwijzer Balegem ontvangt VZW Help Brandwondenkids

Vrijwilligers van de Vzw Help Brandwonden Kids gaven maandag de hele dag uitleg, preventie- en praktische tips bij brandwonden op de Vrije Basisschool De Wegwijzer in Balegem.

Ze doen dit als bedanking omdat Robbe Mels, een leerling uit ons 3de leerjaar dat voor het 2de jaar op rij opnieuw geld inzamelde tijdens de warmste week. Ze brachten het eerste lesuur per klas info rond preventie brandwonden en nadien mochten onze leerlingen in de ‘rookkamer’om te ervaren hoe moeilijk het is om je te ori ënteren bij rook.

In 2018 met de warmste weekactie kwam Robbe wekenlang in korte broek en daagde zelfs de school en medeleerlingen uit om ook in korte broek maar school te komen om geld in te zamelen. Ook vorig jaar herhaalde hij zijn actie en zamelde opnieuw 700 euro in voor de Vzw. Bestuurslid Leo Van Hemel en secretaris Marc Lodewijckx, vrijwilligers van de Vzw Brandwonden Kids, gaven maandag een hele dag uitleg en preventieve tips om brandwonden te vermijden. En praktische tips wat te doen bij brandwonden. “Eerst water, de rest komt later”, wisten de kinderen.